Nieuw

Stoom.
Het essentiële
ingrediënt.

Waarom koken met stoom?

.

 Eenvoudig koken & opwarmen
Koken in een oven met stoomfunctie is supereenvoudig. Kies gewoon de juiste optie en in een handomdraai heeft u een heerlijk gerecht klaar.

 Perfectioneer elk gerecht
Stoom is een essentieel ingrediënt voor wie gezond en smaakvol wil koken. Het is vetarm, voedzaam en perfectioneert naast de smaak, ook de textuur en kleur van elk gerecht.

 Maximale controle, fijne resultaten
Tijdens het koken kan er niks mislopen. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid, zonder risico op uitdrogen. Voor een fijn resultaat.

Met stoom haalt u meer uit uw bereidingen

 • Brood en patisserie bakken

  Bakken met stoom? Door de ideale hoeveelheid stoom toe te voegen, bakt u brood met een zachte kruim en krokante korst.

 • Vlees bereiden

  Vlees braden of grillen? Met wat stoom verkrijgt u een lekker knapperig korstje en blijft het vlees binnenin smeuïg mals.

 • Vis bereiden

  Stoom en vis gaan uitstekend samen. Uw visbereidingen krijgen een mooie kleur, zachte textuur en heerlijke smaak.

 • Groenten bereiden

  Koken met stoom is gezond. De voedingsstoffen die in de groenten aanwezig zijn, blijven maximaal bewaard.

 • Sous-vide

  Stoom uw gerechten vacuümverpakt op de sous-vide stand en geniet van de ultieme smaakexplosie.

 • .

    

Onze vier smaakmakers

Ook de SteamPro oven heeft drie kookstanden: hete lucht, stoom en een mix van beide. De sous-videtechnologie zorgt ervoor dat het van nature aanwezige vocht en de rijke smaken behouden blijven om uitzonderlijke smaakervaringen te creëren. Vlees braden, brood bakken met stoom of desserten maken? U bent de chef!

Maak van elke maaltijd een belevenis met de SteamBoost. Deze oven heeft drie kookstanden: hete lucht, stoom en de combinatie van beide. Stoom gaart voedsel geleidelijk tot in de kern en houdt het heerlijk mals. Hete lucht zorgt voor een knapperig korstje en een goudgele kleur. Klaar om te stoomkoken en uw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen?

Wilt u meer smaak, kleur en textuur aan uw gerechten toevoegen? De SteamCrisp oven met stoomfunctie zorgt met een afgemeten combinatie van hete lucht en stoom voor een krokante, goudbruine korst aan de buitenkant, terwijl de binnenkant van uw bereidingen heerlijk sappig blijft. De perfecte mix!

Beter brood bakken met stoom? Met de SteamBake oven is dat een koud kunstje. Wat stoom toevoegen volstaat om het deeg vochtig te houden aan het oppervlak. Zo krijgt uw gebak tijdens het stoomkoken een gouden kleur en heerlijke korst, terwijl het binnenin zacht en smeuïg blijft.

Vind een AEG verkooppunt in uw buurt

Er is een AEG oven met stoomfunctie voor elk gerecht, elke smaak en elk budget.
En er is vast een winkel in uw buurt waar u de proef op de som kunt nemen.

Eenvoudig koken & opwarmen

Koken met een oven met stoomfunctie is supereenvoudig. Zet de oven op ‘weinig vocht’ voor het bereiden van braadstukken en gebak. De optie ‘Medium vocht’ transformeert restjes zo dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn. Dankzij deze regenereer-functie hebt u geen microgolfoven nodig om maaltijden op te warmen. U combineert dus een stoomoven met het gemak van een microgolfoven. De optie ‘100% stoom’ is ten slotte een snellere, lekkerdere en gezondere manier om te genieten van gestoomde groenten, vis en granen zoals rijst en couscous.

Perfectioneer elk gerecht

Stoom is een essentieel ingrediënt voor wie gezond en smaakvol wil koken. Het is vetarm, voedzaam en perfectioneert naast de smaak, ook de textuur en kleur van elk gerecht. Het is kortom ideaal om uw kookkunsten te perfectioneren.

Maximale controle, fijne resultaten

Tijdens het stoomkoken kan er niks mislopen. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid, zonder risico op uitdrogen. De hete lucht wordt gelijkmatig verdeeld dankzij het ThermiC° luchtstroomsysteem. Het resultaat? Een perfecte culinaire bereiding waarin de natuurlijke smaken en voedingsstoffen maximaal bewaard blijven. 

Bakken als een professional

Bakken met stoom? Liefhebbers van brood, taart en patisserie halen met een oven met stoomfunctie meer uit hun bakkunsten. Brood met een luchtige kruim en krokante korst of een perfect afgebakken nagerechtje. Het kan allemaal met een AEG stoomoven.