Waarom koken met stoom?

.

 Eenvoudig koken & opwarmen
Koken in een combi stoomoven is makkelijker dan je denkt. Kies gewoon de juiste optie en in een handomdraai heb je een heerlijk gerecht klaar.

 Perfectioneer elk gerecht
Met stoom kook je zoveel gezonder én met meer smaak. Het is extra vetarm, supervoedzaam en perfectioneert naast de smaak, ook nog beter de textuur en kleur van elk gerecht.

 Maximale controle, fijne resultaten
Tijdens het koken kan er niks mislopen. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid, zonder risico op uitdrogen. Voor een resultaat dat alle verwachtingen overtreft.

Zoveel meer dan een stoomoven

 • Brood en patisserie bakken

  Bakken met stoom? Door de ideale hoeveelheid stoom toe te voegen, bak je brood met een zalig zachte kruim en extra krokante korst.

 • Vlees bereiden

  Vlees braden of grillen? Met wat stoom verkrijg je een superknapperig korstje en blijft het vlees binnenin heerlijk smeuïg en mals.

 • Vis bereiden

  Stoom en vis gaan uitstekend samen. Je visbereidingen krijgen een onovertroffen mooie kleur, zeer zachte textuur en fijne smaak.

 • Groenten bereiden

  Koken met stoom is gezond. De voedingsstoffen die in de groenten aanwezig zijn, blijven maximaal bewaard.

 • Sous-vide

  Stoom je gerechten vacuümverpakt op de sous-vide stand en geniet van een onverwacht krachtige smaakexplosie.

 • Recepten met stoom

  De mogelijkheden zijn eindeloos met stoomkoken. Ga nu aan de slag met onze eenvoudige stoomovenrecepten.

Eenvoudig koken & opwarmen

Koken met een combi stoomoven is supereenvoudig. Zet de oven op ‘weinig vocht’ voor het bereiden van braadstukken en gebak. De optie ‘Medium vocht’ transformeert restjes zo dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn. Dankzij deze regenereer-functie heb je geen microgolfoven nodig om maaltijden op te warmen. Je combineert dus een stoomoven met het gemak van een microgolfoven. De optie ‘100% stoom’ is ten slotte een snellere, lekkerdere en gezondere manier om te genieten van gestoomde groenten, vis en granen zoals rijst en couscous.

Bekijk de SteamPro ovens

Bekijk de SteamBoost ovens

Maximale controle, fijne resultaten

Tijdens het stoomkoken kan er niks mislopen. De vochtsensor op de SteamPro oven regelt de exacte vochtigheid, zonder risico op uitdrogen. De hete lucht wordt gelijkmatig verdeeld dankzij het ThermiC° luchtstroomsysteem. Het resultaat? Een perfecte culinaire bereiding waarin de natuurlijke smaken en voedingsstoffen maximaal bewaard blijven. 

Restaurant kwaliteit, ook thuis met de AEG combi stoomovens

Met de AEG oven technologie kan je de sous-vide culinaire techniek, zoals gebruikt door professionele chefs, met gemak onder de knie krijgen. Sous-vide koken zorgt voor een perfect, heerlijk en comfortabel resultaat in vlees, vis, kip en groenten, en brengt de optimale smaak en textuur naar boven in elk gerecht. Het is tijd om de manier waarop je thuis kookt/stoomt te veranderen en te genieten van resultaten op restaurantniveau.

Ultieme precisie met de Steamify® functie

Nauwkeurig resultaat met stoom is nog nooit zo eenvoudig geweest. De functie Steamify® automatiseert het koken met stoom via een intuïtieve gebruikersinterface met touchscreen. Selecteer simpelweg de gewenste kooktemperatuur en Steamify® voegt de optimale hoeveelheid stoom toe, waardoor de smaken en texturen in het voedsel dat je kookt naar boven komen, terwijl de voedingsstoffen behouden blijven voor heerlijk gezond eten.

Bedien je combi stoomoven vanaf je smartphone

Geniet van maximale resultaten door je AEG oven te verbinden met je smartphone of tablet. Met de My AEG-app, beheer je je oven op afstand, kun je onze verschillende partners zoals Google Assistant uitproberen en krijg je persoonlijke assistentie. Onze innovatieve app-functies helpen je niet alleen om een ​geweldige smaak te creëren, maar maken het je ook gemakkelijker.

Laat je dus inspireren en kook tot in de perfectie door recepten te zoeken en je kookrepertoire uit te breiden via onze samenwerkingen. Zijn je handen te vuil om je toestel te bedienen? Dan doe je dat toch gewoon via de Google Assistant stembediening.

Ga zelf aan de slag met de combi stoomoven

We delen graag onze inspirerende recepten met jou, zodat je alvast aan de slag kan met jouw stoomoven. Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.

Heb je je eigen recept en ervaringen en wil je die graag met ons delen? Tag aeg_be op Instagram en gebruik #aegsteamoven.

Kookboek

Bij registratie van een SteamPro of SteamBoost combi-stoomoven krijg je het prachtige AEG kookboek cadeau. Dit boek bevat meer dan 70 heerlijke recepten geschikt voor jouw AEG oven. Wil je alvast een voorproefje van deze verrukkelijke gerechten? Bekijk het hier.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

Hoe stoomoven gebruiken? Tips & Tricks

Wil je weten hoe je een combi stoomoven gebruikt? Ontdek hier alle functies, reinigingstips en handige recepten waarmee je aan de slag kan.