Koopgidsen

Welke kookplaat kiezen?

TYPE

Inductie – Haal het meeste uit je culinaire vaardigheden. Inductiekookplaten warmen snel op en zijn bijzonder responsief wat betekent dat je kan vertrouwen op technieken waarbij de juiste temperatuur cruciaal is. Voor nog meer veelzijdigheid kan je zelfs kiezen voor een inductiekookplaat met flexibele kookzones. Het oppervlak rond de potten op een inductiekookplaat blijft koel, zodat het zeer veilig is.

Gas – Een populaire keuze voor enthousiaste thuiskoks en professionele chef-koks, de open vlam van gaskookplaten maakt de hitte werkelijk zichtbaar. Gaskookplaten zijn makkelijk te bedienen en kunnen met alle soorten pannen gebruikt worden. Onze nieuwe generatie snelle branders zorgt ervoor dat je 20% sneller kunt koken in vergelijking met standaard gasbranders.

Vitrokeramisch –  Vitrokeramische kookplaten hebben een verwarmingssysteem dat verborgen zit onder een duurzame keramische glasplaat, ze zijn glad en eenvoudig schoon te maken. Vitrokeramische fornuizen werken met alle soorten pannen en bieden kookzones in verschillende afmetingen.

OPPERVLAK

Kies je kookplaat afhankelijk van het beschikbare oppervlak.

60 cm – Dit is de vaakst voorkomende kookplaatafmeting die in de meeste huishoudens past en tot 4 kookzones biedt.
70, 75 (gas), 80 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmeting kunnen ook flexibele kookzones aanbieden.
90 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmetingen bieden tot 6 kookzones en tevens flexibele kookzones.
36 cm – Crystal Line - Kookplaten die in deze ruimte passen hebben 1 of 2 kookzones en ze zijn ideaal voor compact wonen en kleinere keukens.

KOKEN

Denk na over hoe je het vaakst kookt voordat je een kookplaat selecteert. Enkele voorbeelden.

Snelle recepten - pastagerechten, wokschotels, enz.– Een kookplaat die snel opwarmt krijgt de voorkeur. Kies voor een inductiekookplaat met een power booster om het koken te versnellen. Sommige gaskookplaten worden ook geleverd met een krachtige wokzone die uitstekend is om snelle roerbakgerechten te maken voor het hele gezin.

Geavanceerde technieken - Smelten, waterbaden, stomen enz. – Een inductiekookplaat geeft je de precieze temperatuurregeling om geavanceerde technieken te gebruiken. Inductie brengt je van koel naar heet - en terug - in een mum van tijd.

Grote stoofschotels - Gas en vitrokeramische kookplaten bieden flexibiliteit met een breed assortiment aan branders en uitbreidbare zones voor grotere potten en pannen. Of inductiekookplaten met flexibele zones bieden je de mogelijkheid om twee individuele zones samen te voegen tot een grote zone.

REINIGING

Inductiekookplaten – Onze intelligente inductietechnologie verwarmt je pannen en het voedsel erin, maar niets anders. Het oppervlak rond de pannen blijft koel. Bovendien kan het vuil zich nergens verbergen op het gladde, vlakke oppervlak en kan dus niets aanbranden.

Gaskookplaten – Gaskookplaten met glazen keramische oppervlakken zijn makkelijker schoon te maken dan de roestvrij stalen oppervlakken. Als je morst tijdens het koken kan je het gewoon wegvegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over krassen en vlekken.

Vitrokeramische kookplaten – Het gladde keramische oppervlak van vitrokeramische kookplaten is makkelijk vlekvrij en schoon te houden.

VEILIGHEID

Inductie – Inductie verwarmt alleen de pannen en het voedsel dat erin zit, maar niets anders - het oppervlak er omheen blijft koel en kan veilig worden aangeraakt. Het bedieningspaneel kan ook vergrendeld worden om onopzettelijk verwarmen te voorkomen.

Gas – Wanneer men de vlam makkelijk kan zien, blijft het koken veilig. De gastoevoer wordt ook automatisch afgesloten telkens wanneer de vlam uitgaat.

Vitrokeramisch – Het kinderslot zorgt ervoor dat de kookplaat niet per ongeluk ingeschakeld kan worden. De indicator voor de restwarmte laat je ook weten wanneer de kookplaat opnieuw koel is en veilig kan worden aangeraakt.

KIES JE TOESTEL

AEG heeft de juiste kookplaat voor jou, ongeacht wat je wilt koken, of het nu gaat om een etentje voor twee of een diner voor familie en vrienden.

JOUW PERSOONLIJKE SOUS-CHEF

Voor een geweldige smaak is het cruciaal om exact te koken gedurende het hele kookproces. Met de geavanceerde sensortechnologie in het AEG SenseCook gamma geniet je gegarandeerd van precisie dankzij de kookassistentie. SensePro® bepaalt temperaturen tot op de graad precies; SenseFry® zorgt voor een consistente warmte zodat je steak altijd perfect gegaard is; SenseBoil® behoudt net het kookpunt om ervoor te zorgen dat water niet overkookt.

Beheers je kookkunsten. Tot de graad exact

Beheers elk gerecht dankzij de SensePro® temperatuursensor. De draadloze voedselsensor identificeert temperaturen tot op de graad precies en wordt aangestuurd door de kookplaat met behulp van een antenne. Ze kan heel precieze watertemperaturen meten en handhaven, waardoor je vanaf nu ook sous-vide kunt koken op de kookplaat. Voor professionele resultaten.

Bekijk de SensePro® kookplaat

Absolute precisie. Tot in de kern

De SensePro® kookplaat levert altijd perfecte gerechten. De draadloze temperatuursensor meet de kerntemperatuur van een gerecht zodat het kookproces precies kan worden opgevolgd. Kook aardappelen, laat saus sudderen, bak een biefstuk - of het nu rare, medium of well done is. Het is de persoonlijke sous-chef voor restaurantwaardige resultaten bij je thuis.

Bekijk de SensePro® kookplaat

De overkooksensor

De SenseBoil® inductiekookplaten beschikken over een speciale sensor onder het glas die trillingen detecteert en zo weet wanneer het water in de pan het kookpunt bereikt. Vervolgens wordt de temperatuur automatisch verlaagd en wordt de inhoud tegen het kookpunt aangehouden. Zo blijft het water sudderen op een constante temperatuur zonder dat het overkookt of dat er iets morst. Je bespaart dus zowel tijd als energie.

Bekijk de SenseBoil® kookplaten

BAKKEN EN OPDIENEN. PERFECT OP SMAAK

Gebruik het intelligente TFT display op de SenseFry® inductiekookplaat om het gerecht en het gewenste resultaat te selecteren. De technologie houdt een gelijkmatige warmte aan voor de beste bakresultaten. Je hoeft de juiste temperatuur van de pan niet meer in te schatten. En je moet de stand tijdens het bakken ook niet meer aanpassen.

Bekijk de SenseFry® kookplaten

Baksensor

Wanneer je pannenkoeken bakt, mislukken de eerste en de laatste pannenkoek dan vaak? Met de SenseFry® kookplaat is elke pannenkoek perfect gebakken, van begin tot eind. De baksensor houdt namelijk een gelijkmatige warmte aan voor de beste bakresultaten. Zo hoef je niet meer te gokken wanneer de pan de juiste temperatuur heeft en hoef je de temperatuur ook niet te verlagen of te verhogen tijdens het bakken.

Bekijk de SenseFry® kookplaten

HANDIG TFT DISPLAY. TOTALE CONTROLE

De SensePro® en SenseFry® inductiekookplaten beschikken over een nieuw intelligent TFT display dat makkelijk te bedienen is met een simpele aanraking. Behoud de volledige controle van de kookassistentiefuncties door het gerecht en het gewenste resultaat te selecteren. Je kan de warmte eenvoudig en precies aanpassen. Daarnaast geeft de kookplaat je ook info tijdens het koken. Ze geeft aan hoe warm je kookplaat warm is, wanneer de temperatuur goed is en wanneer je kan beginnen koken.

Bekijk de SenseCook® kookplaten

SenseCook kookplaten

De SensePro®-kookplaat zorgt dat elk gerecht een succes wordt. De draadloze sensor meet de kerntemperatuur van voedsel. Kook pasta, sudder saus, bak een biefstuk - rood, medium of doorbakken. Het is zelfs mogelijk om sous-vide te koken met deze kookplaat.

Krijg iedere keer weer de allerbeste smaak en textuur bij het braden. Om te starten kies je eerst het gerecht en het gewenste resultaat. Je hoeft niet meer te raden wanneer de pan of olie de juiste temperatuur heeft. De SenseFry®-inductiekookplaat staat garant voor heerlijke smaken.

Er zijn spannendere dingen te doen dan te wachten tot het water kookt. Laat de SenseBoil®-inductiekookplaat je assisteren. De sensor detecteert opstijgende bellen en verlaagt vervolgens automatisch naar sudderstand. Geen constante controle meer nodig.

ÉÉN KOOKPLAAT. ONEINDIGE INSPIRATIE

Op de TotalFlex-inductiekookplaat kun je koken met kookgerei in allerlei vormen en maten. Je kan je potten en pannen bijna overal op de kookplaat plaatsen zonder het kookproces te verstoren.

Ontdek de TotalFlex inductiekookplaat

Zelfregelende zones

Het gamma van MaxiSense® inductiekookplaten beschikt over zelfregelende kookzones. Dat houdt in dat elke zone de grootte en vorm detecteert van de potten en pannen die je gebruikt, ongeacht hoe groot of klein ze zijn. De kookplaat verhit onmiddellijk de bodem van je kookgerei, precies op maat. Zo krijg je volledige controle en de kookplaat reageert exact zoals jij het wenst.

MAXISENSE MET BRUGFUNCTIE

Deze kookplaat kan makkelijk grote maaltijden -oftewel grotere pannen- aan. Raak simpelweg de brugfunctieknop aan om twee kookzones te koppelen en te bedienen als één grote kookzone, zodat elke brede of lange pan erop past. Omdat ze dezelfde temperatuur- en tijdinstellingen delen, zijn de gekoppelde zones ideaal wanneer je een etentje of een groot feest heeft.

Bekijk de MaxiSense kookplaten met brugfunctie

MAXISENSE MET FLEXIBRIDGE

Van etentjes tot after-workdiners, je hebt nu de vrijheid om alles aan te kunnen. Deze kookplaat is ideaal voor al je potten en pannen en levert onberispelijke resultaten met consistente, gelijkmatige warmte. Pas je kookzone naar wens aan en koppel maximaal 4 kookzones om het meeste te halen uit de beschikbare ruimte. Met FlexiBridge worden complexe maaltijden met grote pannen of veel schotels plots heel eenvoudig.

Bekijk de MaxiSense kookplaten met FlexiBridge
 • Afbeelding van de standaardinstelling van de FlexBridge
  1
  TWEE ZONES 50-50

  Op de standaardinstelling kan de kookplaat twee potten of pannen aan, elk met een diameter tot max. 210 mm.

 • Afbeelding van één grote en één kleine pan op een MaxiSense met Flexibridge
  2
  TWEE ZONES 70-30

  Of je kan een grote pan gebruiken voor goulash of een saus op het kleinere segment.

 • Eén grote pan op een MaxiSende FlexiBridge
  3
  ÉÉN ZONE 100

  Als je alle vier de segmenten combineert, verkrijg je één van de grootste kookzones, de perfecte manier om je grootste pannen te gebruiken.

Afbeelding met de Powerslide-functie op een MaxiSense kookplaat

Van grillen naar warm houden

Haal meer smaak uit elk gerecht met de meest precieze temperatuurregeling. PowerSlide staat je toe om je gerecht te grillen, bakken en warm te houden, gewoon door je pan of pot van de ene zone naar de andere te schuiven. Zo kan je op een makkelijke manier je vlees bruinen, laten garen, en warm houden. Kies uit een reeks vooraf ingestelde warmteniveaus of bepaal je eigen warmteniveaus. Nu kan je - net zoals de professionele chefkoks - gerecht na gerecht de exacte temperatuur van je gerecht regelen voor buitengewone resultaten.

MaxiSense Inductiekookplaten

De MaxiSense® inductiekookplaat beschikt over zelfregelende kookzones. Kookzones die zelf hun formaat aanpassen detecteren de pannen die je gebruikt, ongeacht hoe groot of klein deze zijn en sturen onmiddellijk hitte die precies op hun basiszones passen. Zodat je volledige controle krijgt en de kookplaat reageert net zoals je het wenst.

Moet je veel gerechten tegelijk bereiden of heb je een feestje? De MaxiSense Plus kookplaat is perfect voor gelegenheden waarbij je meer opties nodig hebt, met dezelfde smaakvolle resultaten. Ze is ideaal voor brede of lange pannen, of voor de bereiding van vele gerechten tegelijk. En natuurlijk blijft ze perfect voor after-work diners op je eentje.

Deze MaxiSense® kookplaat met interactieve bediening biedt je de ruimte om creatief te koken, en ideeën en technieken te ontwikkelen. Dankzij de ruime kookzones en de mogelijkheid om zones te koppelen met de brugfuncties kan je koken hoe je wilt, met de nauwkeurige bediening en snelle reactie van inductie.

vlees koken op pure kookplaat
Makkelijk schoon te maken

Het gladde oppervlak van de Pure Black kookplaat maakt grondige reiniging snel en eenvoudig

Een slank, stijlvol oppervlak

Geef je keuken een vleugje strakke, gestroomlijnde schoonheid. Volledig vlak ingebouwd met het werkblad ligt de PureBlack kookplaat te sluimeren totdat jouw aanraking ze tot leven brengt. De moderne rode LED-kookplaten en kookzones zijn alleen zichtbaar wanneer jij ze wilt. Je hebt dus altijd een stijlvolle en subtiele afwerking van je werkblad.

Jouw aanraking brengt ze tot leven

De AEG Pure Black-kookplaat met FlexiBridge combineert een strak ontwerp met responsieve functies. Het ebbenhout-kleurige glas past naadloos in het werkblad. De kookzones en aanraakbedieningen zijn onzichtbaar totdat je vingertoppen ze tot leven brengen. Transformeer de keuken en maak van koken een waar genoegen.

Bekijk de Pure Black kookplaat met FlexiBridge

Intuïtieve bediening

Door de kookplaat in te schakelen en een pan neer te zetten licht de LED-schuifregelaar automatisch op. Zo zie je intuïtief welke zone moet worden gebruikt. Regel de hitte van een actieve zone en ervaar de volle kracht van koken met AEG.

Bekijk de Pure Black kookplaten met FlexiBridge

SENSEPRO® BEKROOND MET IF DESIGN AWARD

Onze SensePro® kookplaat, de eerste kookplaat ter wereld met een draadloze temperatuursensor zonder batterijen, won de “iF Design Award”. De iF Design Award is een prestigieuze internationale prijs die producten met het meest innovatieve design en gebruiksgemak beloont.

Naar de SensePro® kookplaat

MAXISENSE PURE INDUCTIEKOOKPLATEN

Onze inductiekookplaten beschikken over gevoelige aanraakbediening die je onmiddellijk van koud naar warm, en omgekeerd, brengen, zodat je precieze aanpassingen kunt doen om je gerecht perfect smakelijk te maken.

Stel je een blinkend puur ebbenhouten glas voor dat naadloos verbonden is met je werkblad. Zijn kookzones en bedieningstoetsen zijn onzichtbaar tot je vingertoppen ze tot leven brengen. De MaxiSense Pure kookplaat van AEG combineert een strak ontwerp met snel reagerende functies en transformeert je keuken waardoor koken een echt plezier wordt.

De MaxiSense® inductiekookplaat beschikt over zelfregelende kookzones. Kookzones die zelf hun formaat aanpassen detecteren de pannen die je gebruikt, ongeacht hoe groot of klein deze zijn en sturen onmiddellijk hitte die precies op hun basiszones passen. Zo krijg je volledige controle en de kookplaat reageert net zoals je het wenst.

SNELLER DAN ALLE ANDERE KOOKPLATEN

Inductiekookplaten verwarmen sneller dan andere kookplaten, zodat je sneller je recepten kunt bereiden en perfectioneren. Onze inductiekookplaten hebben gevoelige touch controles die van koud naar warm gaan - en terug - onmiddellijk. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je gourmetgerechten van het vuur komen zodra jij dit wenst.

NAUWKEURIGE WARMTE, PERFECTE RESULTATEN

Precieze, professionele resultaten worden eenvoudig. AEG inductiekookplaten beschikken over een handige schuiver waarmee je de warmte onmiddellijk van intens naar delicaat wijzigt. Zodat je net zo goed knapperige, licht aangebraden zalm kunt bereiden als gladde, zijdezachte chocolade kunt smelten.

KOELER OPPERVLAK, VEILIGERE KEUKEN

Onze intelligente inductietechnologie verwarmt pannen en het voedsel in de pannen, maar niets anders. Het oppervlak rond de pannen blijft koel. Bovendien kan het vuil zich nergens verbergen op het gladde, vlakke oppervlak en kan dus niets aanbranden. Bovendien wordt de kookplaat alleen warm wanneer er kookgerei op het oppervlak staat. Dus: geen kookgerei, geen warmte, geen ongevallen.

MEER VOORDELEN VAN INDUCTIE

 • Een pan met kokend water op een AEG inductiekookplaat
  1
  Sneller warm

  Water snel koken met de PowerBoost knop. Het is ook ideaal om bijvoorbeeld vlees te braden.

 • Een vrouw gebruikt het bedieningspaneel van de MaxiSense Combi inductiekookplaat
  2
  Zet uw bereiding even in wacht

  Zorg dat onderbrekingen een fantastisch maal niet in de weg staan. Druk op 'Pauze' om de warmte te pauzeren, opnieuw drukken om te hervatten.

 • Een kookplaat communiceert draadloos met een afzuigkap via AEG's hob2hood
  3
  De handenvrije dampkap

  Hob2Hood bedient jouw dampkap automatisch op basis van wat er op de kookplaat wordt bereid.

Inductiekookplaten

Onze inductiekookplaten beschikken over gevoelige aanraakbediening die je onmiddellijk van koud naar warm, en omgekeerd brengen, zodat je precieze aanpassingen kunt maken om je gerecht perfect smakelijk te maken.

Geeft je direct toegang tot de bediening van de kookplaat en onmiddelijke respons om de gewenste precieze stand te selecteren. En dat alles met één aanraking van jouw vinger.

Geeft je direct toegang tot de bediening van de kookplaat en onmiddelijke respons om de gewenste precieze stand te selecteren. En dat alles met één aanraking van je vinger.