Koopgidsen

Zoek de perfecte kookplaat

Een lepel met boter rust veilig op de koele kookplaat naast een borrelende pan met tomatensaus

Kouder oppervlak, veiligere keuken

Onze intelligente inductietechnologie verwarmt pannen en het voedsel in de pannen, maar niets anders. Het oppervlak rondom de pannen blijft koel. Bovendien kan het vuil zich nergens verbergen op het gladde, vlakke oppervlak en kan dus niets aanbranden. Daarnaast wordt de kookplaat alleen warm wanneer er kookgerei op het oppervlak staat. Dus geen kookgerei, geen warmte, geen ongevallen!

Chocolade smelten in een pan op een AEG Inductiekookplaat

Exacte warmte, perfecte resultaten

Precieze, professionele resultaten worden eenvoudig. De AEG inductiekookplaten beschikken over een handige schuifbediening waarmee u de warmte onmiddellijk en precies van intens naar zacht wijzigt. Zo kunt u net zo goed een zalmsteak licht en knapperig aanbraden als chocolade glad en zijdezacht doen smelten.

Een vergelijkende afbeelding toont hoe een inductiekookplaat van AEG sneller popcorn verwarmt en bereidt dan andere kookplaten

Sneller dan enige andere kookplaat

Inductiekookplaten verwarmen sneller dan andere kookplaten, zodat u sneller uw gerechten kunt bereiden en perfectioneren. Onze inductiekookplaten hebben gevoelige TouchControl-bediening die van koud naar warm gaan - en terug - in een oogopslag.

Onze inductiekookplaten

 De MaxiSense Pure Black inductiekookplaat van AEG
Eenvoudig schoon te maken

Het gladde oppervlak van de MaxiSense® Pure Black inductiekookplaat maakt een grondige schoonmaakbeurt snel en eenvoudig.

De stijlvolle MaxiSense® Pure Black inductiekookplaat

Een glad, stijlvol oppervlak

Voeg een vleugje gladde, gestroomlijnde schoonheid toe aan uw keuken. De MaxiSense® Pure Black inductiekookplaat sluit perfect aan bij uw werkblad; uw aanraking brengt deze kookplaat tot leven. De moderne, rode LED bedieningsknoppen en kookzones zijn alleen zichtbaar wanneer u dat wenst. Zo heeft u steeds een stijlvolle en subtiele afwerking voor uw werkblad.

MaxiSense® Pure Black bekijken

MaxiSense® Pure Black met FlexiBridge bekijken

Pannen van verschillende afmetingen koken op verschillende geselecteerde temperaturen

Mogelijkheden voor elke gelegenheid

Van etentjes tot after-workdiners, u heeft nu de vrijheid om alles aan te kunnen. Deze kookplaat is ideaal voor al uw potten en pannen, en levert onberispelijke resultaten met een consistente en gelijkmatige warmte. Pas uw kookzone naar wens aan en overbrug maximaal 4 kookzones om het meeste te halen uit de beschikbare ruimte. De MaxiSense inductiekookplaat met FlexiBridge maakt complexe maaltijden met grote pannen of verschillende schotels eenvoudig.

Meer voordelen van inductie

Een pan met kokend water op een AEG inductiekookplaat
1
Sneller warm

Water snel koken is nog eenvoudiger dankzij de PowerBoost-positie. 

Een vrouw gebruikt het bedieningspaneel van de MaxiSense Combi inductiekookplaat
2
Zet uw bereiding even on hold

Zorg dat onderbrekingen een fantastisch maaltijd niet in de weg staan. Druk op 'Stop&Go' om de warmte te pauzeren en druk opnieuw om deze te hervatten.

Een kookplaat communiceert draadloos met een afzuigkap via AEG's hob2hood
3
De handenvrije dampkap

Hob2Hood bedient uw dampkap automatisch op basis van wat er op de kookplaat wordt bereid.

Een diagram toont de temperatuurswijziging in een sissende pan voor vlees en groenten, wanneer deze over PowerSlide wordt verplaatst

Van braden naar warm houden

Haal meer smaak uit elk gerecht dankzij de meest precieze temperatuurregeling. Met de PowerSlide-functie kan u makkelijk uw gerecht braden, laten sudderen of warmhouden, gewoon door uw pot of pan van de ene zone naar een andere te schuiven. Kies uit een reeks vooraf ingestelde warmteniveaus of bepaal zelf uw eigen warmteniveaus. Nu kan u, net zoals de professionele chefkoks, gerecht na gerecht de exacte temperatuur van uw gerecht regelen voor buitengewone resultaten.

Koken zonder afleiding

Bereid een onberispelijke maaltijd, terwijl u 100% gefocust bent. Onze geavanceerde kookplaten bedienen uw dampkap zodat u minder afgeleid wordt in de keuken. Uw dampkap wordt draadloos gestart en de afzuigkracht wordt geregeld terwijl u afwisselt tussen kooktechnieken. Uw kookplaat verhoogt de afzuigsnelheid als u kookt en verlaagt de snelheid bij sudderen. Bovendien kunt u de afzuiging eenvoudig bedienen via het display van uw kookplaat. 

Een selectie van moderne potten en pannen van verschillende formaten

Werken mijn pannen op inductie?

De meeste moderne pannen zijn geschikt voor inductiekookplaten. Stalen, gietijzeren en geëmailleerde pannen zijn allemaal compatibel. Test uw huidige potten en pannen met een magneet als u niet zeker weet of ze met inductie werken. Als de magneet aan de bodem van uw pan kleeft, zal de pan werken. Met de hulp van professionele chefs hebben we het beste inductiekookgerei ontwikkeld; de Gourmet Range. Geschikt voor iedere kookplaat, ideaal voor inductie.

Groenten en vlees koken samen op de Teppanyaki grillplaat van AEG

Ontdek authentieke Aziatische smaken

Onthul de smaken van het Verre Oosten met onze Teppanyaki grillplaat. Dit accessoire is de perfecte aanvulling op onze inductiekookplaten. Het beschikt over een vijflagig ontwerp dat de warmte snel en eenvoudig over het volledige oppervlak verdeelt. Zo wordt elk ingrediënt perfect bereid.


TYPE

Inductie – Haal het meeste uit uw culinaire vaardigheden. Inductiekookplaten warmen snel op en zijn bijzonder responsief wat betekent dat u kunt vertrouwen op technieken waarbij de juiste temperatuur cruciaal is. Voor nog meer veelzijdigheid kunt u zelfs kiezen voor een inductiekookplaat met flexibele kookzones. Het oppervlak rond de potten op een inductiekookplaat blijft koel, zodat het zeer veilig is.

Gas – Een populaire keuze voor enthousiaste thuiskoks en professionele chef-koks, de open vlam van gaskookplaten maakt de hitte werkelijk zichtbaar. Gaskookplaten zijn makkelijk te bedienen en kunnen met alle soorten pannen gebruikt worden. Onze nieuwe generatie snelle branders zorgt ervoor dat u 20% sneller kunt koken in vergelijking met standaard gasbranders.

Vitrokeramisch –  Vitrokeramische kookplaten hebben een verwarmingssysteem dat verborgen zit onder een duurzame keramische glasplaat, ze zijn glad en eenvoudig schoon te maken. Vitrokeramische fornuizen werken met alle soorten pannen en bieden kookzones in verschillende afmetingen.

OPPERVLAK

Kies uw kookplaat afhankelijk van het beschikbare oppervlak.

60 cm – Dit is de vaakst voorkomende kookplaatafmeting die in de meeste huishoudens past en tot 4 kookzones biedt.
70, 75 (gas), 80 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmeting kunnen ook flexibele kookzones aanbieden.
90 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmetingen bieden tot 6 kookzones en tevens flexibele kookzones.
36 cm – Crystal Line - Kookplaten die in deze ruimte passen hebben 1 of 2 kookzones en ze zijn ideaal voor compact wonen en kleinere keukens.

KOKEN

Denk na over hoe u het vaakst kookt voordat u een kookplaat selecteert. Enkele voorbeelden.

Snelle recepten - pastagerechten, wokschotels, enz.– Een kookplaat die snel opwarmt krijgt de voorkeur. Kies voor een inductiekookplaat met een power booster om het koken te versnellen. Sommige gaskookplaten worden ook geleverd met een krachtige wokzone die uitstekend is om snelle roerbakgerechten te maken voor het hele gezin.

Geavanceerde technieken - Smelten, waterbaden, stomen enz. – Een inductiekookplaat geeft u de precieze temperatuurregeling om geavanceerde technieken te gebruiken. Inductie brengt u van koel naar heet - en terug - in een mum van tijd.

Grote stoofschotels - Gas en vitrokeramische kookplaten bieden flexibiliteit met een breed assortiment aan branders en uitbreidbare zones voor grotere potten en pannen. Of inductiekookplaten met flexibele zones bieden u de mogelijkheid om twee individuele zones samen te voegen tot een grote zone.

REINIGING

Inductiekookplaten – Onze intelligente inductietechnologie verwarmt uw pannen en het voedsel erin, maar niets anders. Het oppervlak rond de pannen blijft koel. Bovendien kan het vuil zich nergens verbergen op het gladde, vlakke oppervlak en kan dus niets aanbranden.

Gaskookplaten – Gaskookplaten met glazen keramische oppervlakken zijn makkelijker schoon te maken dan de roestvrij stalen oppervlakken. Als u morst tijdens het koken kunt u het gewoon wegvegen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over krassen en vlekken.

Vitrokeramische kookplaten – Het gladde keramische oppervlak van vitrokeramische kookplaten is makkelijk vlekvrij en schoon te houden.

VEILIGHEID

Inductie – Inductie verwarmt alleen de pannen en het voedsel dat erin zit, maar niets anders - het oppervlak er omheen blijft koel en kan veilig worden aangeraakt. Het bedieningspaneel kan ook vergrendeld worden om onopzettelijk verwarmen te voorkomen.

Gas – Wanneer men de vlam makkelijk kan zien, blijft het koken veilig. De gastoevoer wordt ook automatisch afgesloten telkens wanneer de vlam uitgaat.

Vitrokeramisch – Het kinderslot zorgt ervoor dat de kookplaat niet per ongeluk ingeschakeld kan worden. De indicator voor de restwarmte laat u ook weten wanneer de kookplaat opnieuw koel is en veilig kan worden aangeraakt.

KIES UW TOESTEL

AEG heeft de juiste kookplaat voor u, ongeacht wat u wilt koken, of het nu gaat om een etentje voor twee of een diner voor familie en vrienden.