Koopgidsen

Zoek de perfecte kookplaat

TYPE

Inductie – Haal het meeste uit uw culinaire vaardigheden. Inductiekookplaten warmen snel op en zijn bijzonder responsief wat betekent dat u kunt vertrouwen op technieken waarbij de juiste temperatuur cruciaal is. Voor nog meer veelzijdigheid kunt u zelfs kiezen voor een inductiekookplaat met flexibele kookzones. Het oppervlak rond de potten op een inductiekookplaat blijft koel, zodat het zeer veilig is.

Gas – Een populaire keuze voor enthousiaste thuiskoks en professionele chef-koks, de open vlam van gaskookplaten maakt de hitte werkelijk zichtbaar. Gaskookplaten zijn makkelijk te bedienen en kunnen met alle soorten pannen gebruikt worden. Onze nieuwe generatie snelle branders zorgt ervoor dat u 20% sneller kunt koken in vergelijking met standaard gasbranders.

Vitrokeramisch –  Vitrokeramische kookplaten hebben een verwarmingssysteem dat verborgen zit onder een duurzame keramische glasplaat, ze zijn glad en eenvoudig schoon te maken. Vitrokeramische fornuizen werken met alle soorten pannen en bieden kookzones in verschillende afmetingen.

OPPERVLAK

Kies uw kookplaat afhankelijk van het beschikbare oppervlak.

60 cm – Dit is de meest voorkomende kookplaatafmeting en past in de meeste huishoudens en biedt tot 4 kookzones.
70, 75 (gas), 80 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmeting kunnen ook flexibele kookzones aanbieden.
90 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmetingen bieden tot 6 kookzones en tevens flexibele kookzones.
36 cm – Crystal Line - Kookplaten die in deze ruimte passen hebben 1 of 2 kookzones en ze zijn ideaal voor compact wonen en kleinere keukens.

KOKEN

Denk na over het type van koken dat u doet voordat u een kookplaat selecteert. Enkele voorbeelden.

Snelle recepten - pastagerechten, roerbakschotels, enz.– Een kookplaat dat snel opwarmt krijgt de voorkeur. Kies voor een inductiekookplaat met een power booster om het koken te versnellen. Sommige gaskookplaten worden ook geleverd met een krachtige wokzone die uitstekend is om snelle roerbakgerechten te maken voor het hele gezin.

Geavanceerde technieken - Smelten, waterbaden, stomen enz. – Een inductiekookplaat geeft u de precieze temperatuurregeling om geavanceerde technieken aan te pakken. Inductie brengt u van koel naar heet - en terug - en doet dit onmiddellijk.

Grote stoofschotels - Gas en vitrokeramische kookplaten bieden flexibiliteit met een breed assortiment aan branders en uitbreidbare zones voor grotere potten en pannen. Of inductiekookplaten met flexibele zones bieden u de mogelijkheid om twee individuele zones samen te voegen tot een grote zone.

REINIGING

Inductiekookplaten – Onze intelligente inductietechnologie verwarmt pannen en het voedsel in de pannen, maar niets anders. Het oppervlak rond de pannen blijft koel. Bovendien kan het vuil zich nergens verbergen op het gladde, vlakke oppervlak en kan dus niets aanbranden.

Gaskookplaten – Gaskookplaten met glazen keramische oppervlakken zijn makkelijker schoon te maken dan de roestvrij stalen oppervlakken. Als u morst tijdens het koken kunt u het gewoon wegvegen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over krassen en vlekken.

Vitrokeramische kookplaten – Het gladde keramische oppervlak van vitrokeramische kookplaten is makkelijk vlekkenvrij en schoon te houden.

VEILIGHEID

Inductie – Inductie verwarmt alleen de pannen en het voedsel dat erin zit, maar niets anders - het oppervlak er omheen blijft koel en kan veilig worden aangeraakt. Het bedieningspaneel kan ook vergrendeld worden om onopzettelijk verwarmen te voorkomen.

Gas – Wanneer men de vlam makkelijk kan zien, blijft het koken veilig. De gastoevoer wordt ook automatisch afgesloten telkens wanneer de vlam uitgaat.

Vitrokeramisch – Het kinderslot zorgt ervoor dat de kookplaat niet per ongeluk ingeschakeld kan worden. De indicator voor de restwarmte laat u ook weten wanneer de kookplaat opnieuw koel is en veilig kan worden aangeraakt.

KIES UW TOESTEL

AEG heeft de juiste kookplaat voor u, ongeacht wat u wilt koken, een etentje voor twee of voor familie en vrienden.