AEG Cooking Club

Veelgestelde Vragen
Cooking Club

AEG Cooking club

Wat is de AEG Cooking Club?

De AEG Cooking Clubs zijn 13 kookstudio’s, verspreid over heel België, waar kookdemo’s worden georganiseerd door professionele chef-koks. Het doel ervan is kookliefhebbers vertrouwd te maken met nieuwe kooktechnieken zoals het koken met combi stoomovens. 

Waar vind ik een AEG Cooking Club?

Er zijn 13 Cooking Clubs in België. De volledige lijst vind je hier.

Wie geeft er de uitleg en demonstraties?

De kookdemo’s worden gegeven door ervaren chef-koks die vertrouwd zijn met de toestellen van AEG.  

Hoe kan ik mij inschrijven voor een Cooking Club kookdemo?

Je zal worden doorverwezen naar een extern platform waar je een volledig overzicht zal zien van alle kookdemo’s die de komende weken zullen plaatsvinden. Selecteer de sessie die je wil bijwonen, controleer de beschikbaarheid en, indien er nog plaatsen vrij zijn, schrijf je in. Na inschrijving sturen we je via e-mail een bericht met een bevestiging van jouw deelname. 

Hoeveel kost het om deel te nemen aan een Cooking Club kookdemo?

Deelname (t.w.v. € 30) is gratis. 

Kan ik iemand meenemen?

Zeker en vast! Je kan een sessie reserveren voor 1 of 2 personen. Om alles vlot te laten verlopen vragen we je om de persoon die jou zal vergezellen ook in te schrijven.

Waarom koken met stoom?

Stoom is een essentieel ingrediënt voor wie gezond wil koken en zijn kookkunsten naar een hoger niveau wil tillen. Het is vetarm, voedzaam en verbetert de smaak, textuur en kleur van elk gerecht. Groenten. Vis of vlees. Nagerechtje of brood. Sous-vide. Alles kan, en het is heel eenvoudig als je een combi stoomoven gebruikt. Zet de oven op ‘weinig vocht’ voor het bereiden van braadstukken en gebak. De optie ‘medium vocht’ regenereert restjes zo dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn met een veel betere smaak en presentatie dan na opwarming in de microgolfoven. En ‘100% stoom’ is een lekkerdere en gezondere manier om te genieten van groenten, vis en granen zoals rijst en couscous.

Tijdens het koken kan er bovendien nagenoeg niks mislopen. De vochtigheidssensor regelt immers de exacte vochtigheid. De hete lucht wordt bovendien gelijkmatig verdeeld dankzij het ThermiC°Air luchtstroomsysteem. Het resultaat? Een perfecte culinaire bereiding waarin de natuurlijke smaken en voedingsstoffen maximaal bewaard blijven.

 Liefhebbers van brood, taart en patisserie halen met een combi stoomoven ook meer uit hun bakkunsten. Brood met een luchtige kruim en krokante korst of een perfect afgebakken nagerechtje. Het kan allemaal.

Welke toestellen worden getoond tijdens een Cooking Club demo?

Tijdens de kookdemo zal de chef je in detail de AEG combi stoomovens SteamBoost en SteamPro tonen. Hij zal ook kort de AEG inductiekookplaten tonen.

Moet ik iets meebrengen naar de kooksessie?

Je hoeft niets mee te brengen. Ter plaatse krijg je een boekje met daarin de voornaamste informatie die tijdens de kookdemo wordt gegeven. Je kan natuurlijk gerust iets meebrengen om te noteren.

 

Zal ik een volledige maaltijd krijgen?

Tijdens de kooksessie serveren we geen complete maaltijd. De chef zal je wel kleine porties laten proeven van de gerechten die hij voor en met jou bereidde in de combi stoomoven.

Kan ik ook andere toestellen zien naast de combi stoomovens?

Tijdens een Cooking Club kookdemo zal de chef je de AEG combi stoomovens SteamPro en SteamBoost tonen. Hij zal ook een inductiekookplaat gebruiken voor bepaalde bereidingen.

Als je meer informatie wenst over andere AEG toestellen, kan je onze showroom in Brussel bezoeken. Onze showroom adviseurs helpen je graag verder met of zonder afspraak.

Bekijk hier alle informatie over de AEG showroom in Brussel. 

Hoe kan ik mijn inschrijving voor de Cooking Club kookdemo annuleren?

Indien je je inschrijving wenst te annuleren,kan dat ten laatste 1 dag voor aanvang van de kookdemo via de link in de bevestigings e-mail. Als je deze mail niet kan terugvinden, gelieve ons een e-mail te sturen naar aeg.cookingclub@electrolux.be  

Handige video's voor je combi stoomoven

 • Recept krokante kip

  Hele kip in de stoomoven

  Dit gerecht is ideaal als je gasten hebt. Krokante kip uit de stoomoven met aardappel en groente. De combinatie van hete lucht met een beetje stoom zorgt ervoor dat de kip lekker krokant wordt en niet droog. Wissel eens af en bereid dit gerecht met kalkoen.

  Volgende

  Regenereren: opwarmen met je stoomoven

 • Regenereren: opwarmen met je stoomoven

  De vervanger van je microgolfoven: 'regenereren'

  Met het programma ‘Regenereren’, oftewel opwarmen, combineer je de stoomoven met het gemak van een microgolfoven. Door je gerechten op te warmen met stoom voorkom je dat je eten uitdroogt. Door de gelijkmatige warmteverdeling en de toevoeging van stoom, smaakt het voedsel alsof het net bereid is.

  Volgende

  Recept lamshaas

 • Recept lamshaas

  Lamshaas klaarmaken met de stoomoven

  Tover binnen een half uur een restaurantwaardige maaltijd uit je eigen stoomoven. Maak dit gerecht ook eens met varkenshaas of biefstuk.

  Volgende

  Je combi-stoomoven reinigen en ontkalken

 • Je combi-stoomoven reinigen en ontkalken

  Je stoomoven reinigen en ontkalken

  Wanneer je stoomt met je oven, vormt zich kalkaanslag in de oven. Door hem regelmatig te ontkalken, komt die sneller op temperatuur en verbruik je minder energie.

  Je oven zal een signaal geven wanneer je moet ontkalken. Je kan deze melding tot twee keer toe wegklikken. Bij de derde keer dat deze melding verschijnt, kan je de stoomfunctie niet meer gebruiken totdat je het toestel ontkalkt heeft.

  Volgende

  Recept smeuïge risotto

 • Recept smeuïge risotto

  Risotto in de stoomoven

  Een goede risotto maken kan een hele opgave zijn, maar in de stoomoven is het maken van risotto nog nooit zo eenvoudig geweest. Roeren of de bouillon toevoegen in etappes behoort tot de verleden tijd. De stoomoven doet al het werk en je risotto kan niet meer mislukken.

  Volgende

  Recept gepocheerde zalm

 • Recept gepocheerde zalm

  Gepocheerde zalm klaarmaken met de stoomoven

  Dit gezonde gerecht met zalm, spinazie, groene bonen en tomaatjes is in een handomdraai te bereiden in de stoomoven. Door de zalm langzaam op lage temperatuur te stomen krijg je een mals en sappig resultaat.

  Volgende

  Geroosterde groenten

 • Geroosterde groenten

  Geroosterde groenten in de stoomoven

  Volgende

  Perfect gekookte rijst

 • Perfect gekookte rijst

  Perfecte gekookte rijst

  Volgende

  Sinaasappelcakejes bakken

 • Sinaasappelcakejes bakken

  Sinaasappelcakejes klaarmaken met de stoomoven

  Volgende

  Recept krokante kip