Ontdek

Stoomovens 

Waarom een stoomoven?

Een stoomoven kan alles wat uw huidige oven kan, maar helpt u om uw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Thuis wordt het eten in uw oven omringd door droge lucht. Stoomovens voegen stoom toe aan het proces. Dit extra vocht verbetert de smaak, textuur en kleur terwijl de krokantheid behouden blijft - zo wordt elke maaltijd een meesterwerk. Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven...

Beheers diverse methoden

Koken op lage temperatuur is uw geheime wapen wanneer u overheerlijke gerechten bereidt. Topchef en Tasteology-deskundige Catalina Vélez legt uit dat wanneer u op lage temperatuur kookt, dan worden stoom en hitte gecombineerd om uw ingrediënten traag te bereiden. Dit garandeert dat uw voedsel een overheerlijke smaak heeft en ook zijn belangrijke vochtgehalte en voedingswaarde behoudt. Zo kunt u genieten van gerechten die als het ware in de mond smelten.

De wetenschap achter beter bakken

Goed bakken is een kunst. Fantastisch bakken is een wetenschap. Om een meesterwerk te creëren, is het toevoegen van stoom net zo belangrijk als elke veeg van uw bakpenseel. Dit komt doordat watermoleculen warmte sneller geleiden dan warme lucht, waardoor het eten beter gaar wordt. Met een druk op de knop voegt onze SteamBake oven een perfecte hoeveelheid stoom toe aan uw gerecht. Dit zorgt ervoor dat uw gebak hoger en sneller rijst en een dikkere korst krijgt door karamelisatie.

Koken met stoom recepten

Stoom is eenvoudig te gebruiken maar blijft een geheim wapen in de keuken. Met deze recepten creëert u indrukwekkende en schitterende gerechten met nieuwe smaken en texturen. Van perfect gestoomde loempia's tot een zalige chocoladeroulade. Ontdek de mogelijkheden van stoom.

Drie stappen om beter te bakken met SteamBake

Water in de multifunctionele SteamBake stoomoven schenken
1
Stap 1

Giet 100 ml water in de ruimte onderin de oven.

De stoomknop op de multifunctionele SteamBake stoomoven
2
Stap 2

Selecteer het SteamBake programma en druk op de Steam knop.

Bakken in de multifunctionele SteamBake stoomoven
3
Stap 3

Laat de oven vijf minuten voorverwarmen en geniet daarna van uw heerlijke bakkunsten.

Voeg stoom toe aan uw zalm

Bereid uw zalm niet in een pocheerpan, kies liever voor stoom. Als u zalm in een SteamBoost stoomoven bereidt, blijft de zalm heerlijk mals en voorkomt u dat hij droog wordt. De resultaten zijn meteen zichtbaar. Stoom helpt om de natuurlijke kleuren van uw voedsel te behouden. Met die frisse kleur oranje ziet uw zalm er zo goed uit als hij smaakt.

Waarom sous vide koken?

In onze SteamPro ovens met sous vide kunt u resultaten bereiken die onmogelijk zijn in een normale oven. Vacuümzakken vertragen de oxidatie waardoor de smaak behouden blijft. Bovendien blijft de temperatuur constant gehouden binnen een bereik van een halve graad. Deze precisie geeft u een overheerlijke smaak en resultaten die u telkens opnieuw kunt hercreëren. Sous vide mag dan wel een geavanceerde techniek zijn, maar AEG maakt het eenvoudig.

Op zoek naar nieuwe recepten?

Download onze My AEG app (beschikbaar op iOS en Android) en ontdek een hele waaier aan overheerlijke recepten.

Maak brood extra licht en luchtig met een krokante korst. Deze oven is de droom van elke bakker en is bovendien ook perfect om sappig, mals, goudbruin gebraden vlees te bereiden.

Geniet van dezelfde mogelijkheden als SteamCrisp®. Bovendien kunt u malse en zachte vis-, graan- en groentenschotels bereiden boordevol smaak zoals u nog nooit eerder geproefd heeft. 

Onze meest geavanceerde oven kan alles doen wat zijn voorgangers doen en meer. Voeg de ongelooflijke sous-videtechniek toe aan uw repertoire voor vlees-, vis- en groentenschotels die u werkelijk kunt perfectioneren.

Meer voordelen van stoomovens

Een kleurrijke selectie van geroosterde rode paprika, courgette en aubergine met kruiden.

Stoom verbetert elk gerecht

Wat u ook wilt koken, er bestaat een stoomprogramma om uw gerecht nog beter te maken. De optie 'weinig stoom' helpt u met het bereiden van gebraad en gebak dat smelt in uw mond. Met 'medium stoom' kunt u restjes zo transformeren dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn. 'Volledige stoom' is een snellere, lekkerdere en gezondere manier om te genieten van vis, groenten en granen zoals rijst en couscous.

Een gelijkmatig gebakken chocoladetaart

Exacte resultaten

SteamPro ovens bieden alles wat u nodig heeft voor consistent heerlijke maaltijden. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid tijdens het koken. En de warmte wordt steeds gelijkmatig verdeeld dankzij ons Thermic°Air luchtstroomsysteem. Zo krijgt u steeds heerlijke gerechten, ongeacht of u nu met warmte of stoom kookt.

De schone binnenkant van een AEG stoomoven

Eenvoudig koken, eenvoudig schoonmaken

Met onze ovens wordt koken met stoom gemakkelijk. En als u klaar bent met koken, kunt u ze ook eenvoudig schoonmaken. Onze SteamBoost stoomovens gebruiken een stoomreinigingsprogramma om etensresten te helpen verwijderen. Dit in tegenstelling tot onze multifunctionele ovens met Pyroluxe® functie, die alle etensresten verbranden tot een fijne as die u moeiteloos kunt wegvegen. Zo kunt u zich concentreren op het creëren van uitstekende gerechten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opruimen achteraf. 

De MaxiKlasse antikleef bakplaat

Bakken als een professional

Het perfectioneren van kruimelgebak en rustieke broden is eenvoudig met de beste stoomovenaccessoires. De MaxiKlasse bakplaat, met een geperforeerde basis, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. En het grote antikleefoppervlak is perfect voor gebakken producten van elke afmeting. Zo kunt u genieten van gouden, krokante stokbroden met een professionele afwerking.