AIRCONDITIONERS

Met de mobiele airconditioners van AEG koel of verwarm je gemakkelijk ruimtes in je huis zonder de kosten en installatie van een vaste airconditioner. AEG biedt verschillende modellen, elk met zijn eigen kenmerken. Daarom lichten we graag enkele verschillen toe.

Koelvermogen

Het vermogen van een airconditioner wordt gemeten in BTU’s, oftewel British Thermal Units. Hoe hoger dit aantal BTU’s is, hoe groter de ruimte die de airco effectief kan koelen. Airconditioners met een vermogen van 9000 BTU zijn bijvoorbeeld geschikt voor het koelen van een ruimte tot 30m². De AEG airco’s met vermogen van 12000 BTU kunnen zonder enig probleem een ruimte tot 40m² koel houden.

Geluidsniveau

De meeste mobiele airconditioners van AEG produceren een geluidsniveau van 64 dB. Daarnaast hebben we ook een superstille airco in het gamma, namelijk de ChillFlex Silence Airconditioner. Dit model heeft een geluidsniveau van 61 dB en een koelvermogen van 30m². Dit model is daarom uitermate geschikt om een ruimte te koelen waarin thuisgewerkt wordt.

Verwarmen

Met de AEG airconditioners kan je niet enkel koelen. Er zijn namelijk ook een aantal modellen waarmee je ruimtes zowel kan koelen als verwarmen. Dit is ideaal voor ruimtes waar geen radiator of vloerverwarming aanwezig is, maar ook in tijden van schommelende gasprijzen kan het verwarmen van één enkele ruimte met een airconditioner een goed alternatief zijn voor het verwarmen van het hele huis met centrale verwarming.

Luchtontvochtiging

Naast koelen en/of verwarmen bieden onze airconditioners nog een belangrijke functionaliteit, namelijk het ontvochtigen van ruimtes. Dit zorgt voor een aangenamer klimaat in de ruimte waarin de airco staat. De modellen met een koelvermogen van 9000 BTU ontvochtigen de ruimte met 1.2 liter per uur. De modellen met een vermogen van 12000 BTU doen dit zelfs met 1.6 liter vocht per uur.

Meer info over de prijzen op deze website vind je in de algemene voorwaarden.