Welke mobiele airco kiezen?

Tijdens zwoele zomerdagen kunnen de temperaturen zowel buiten als binnenshuis oplopen en verlangen we naar een aangename koelte in huis. Dit maakt het niet alleen overdag prettig, maar zorgt ook voor een betere nachtrust. AEG heeft hiervoor de oplossing. De mobiele airconditioners van AEG zorgen voor de nodige verkoeling en zijn bovendien makkelijk verplaatsbaar. Geschikt voor iedere woning! 

Wat zijn de voordelen van een mobiele airconditioner?

Eenvoudige installatie

Geen geboor of gehamer, mobiele airconditioners zijn heel makkelijk te installeren. Dit zijn airco's zonder buitenunit, dus een stopcontact en een afvoerslang om de warmte lucht naar buiten af te voeren zijn voldoende. Je kan deze toestellen makkelijk en snel zelf plaatsen, dus je hoeft geen beroep te doen op een vakman voor de installatie.

Makkelijk te verplaatsen

Het grote voordeel van mobiele airco’s is dat je ze kan verplaatsen naar waar en wanneer je wil. Overdag de woonkamer koelen en ‘s avonds de slaapkamers? Dit kan! Zo geniet je van frisse ruimtes die je kan koelen wanneer jij het wil en dat bespaart je het aankopen van een vaste airco in iedere kamer.

Wat is er belangrijk bij het kiezen van een mobiele airco?

Kleine of grote ruimtes? 

Hou zeker rekening met de grootte van de kamer of kamers die je wenst af te koelen. Hoe groter de kamer, hoe krachtiger je airco moet zijn om de ruimte op een efficiënte en snelle manier te koelen. Kijk dus zeker naar de koelcapaciteit of het koelvermogen bij het kiezen van de juiste airco voor jouw woning. Om het makkelijker te maken, vermelden we bij de AEG airconditioners ook de maximale kameroppervlakte die ze kunnen koelen.

Geluidsniveau

Een airco die geen tot weinig lawaai maakt is een droom voor iedereen, een nachtrust zonder gestoord te worden door het geluid van de airco... Vind je dit belangrijk bij het kiezen van een airconditioner, kijk dan zeker naar het geluidsniveau van het toestel!

Eenvoudige bediening

De mobiele airconditioners van AEG zijn programmeerbaar en makkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit je bed de airco verminderen of afzetten, zonder recht te staan! Met de timerfunctie kan je de airco zodanig programmeren dat je kamer de gewenste temperatuur heeft op jouw gekozen tijdstip.
De nieuwe PX7 AirOundio airconditioner van AEG gaat zelfs nog een stapje verder! Deze airco kan je namelijk connecteren met je smartphone dankzij de AEG Home Comfort app. Bovendien kan je deze airco zelfs besturen met spraak via Google Assistant of Amazon Alexa!
Verkies je toch nog steeds een afstandsbediening? De PX7 AirOundio is eveneens uitgerust met een afstandsbediening met een uitzonderlijk minimalistisch design. Deze kan gemakkelijk bovenop het toestel geplaatst worden door middel van de magnetische bevestiging. Zo heb je een maximaal comfort.

Duurzame oplossing

De meeste standaardairco’s maken gebruik van het R401A koelmiddel, maar de airconditioners van AEG beschikken over het koelmiddel R290. Dit koelmiddel is milieuvriendelijker dankzij het lagere broeikaseffect en GWP (global warming potential) dan het standaardkoelmiddel R401A.

Koelen én verwarmen

Een airco is gekend om het koelen van kamers, maar wat als je jouw airco ook kan gebruiken tijdens koude winterdagen? Bij AEG vind je een aantal airconditioners waarmee je kan koelen tijdens warme dagen en verwarmen tijdens koude dagen en dat allemaal met 1 toestel.

Optimale raamafdichting

Mobiele airco’s zijn voorzien van een afvoerslang die ervoor zorgt dat de warme lucht naar buiten wordt afgevoerd. Door deze afvoerslang te plaatsen in een raam- of deuropening kan er spijtig genoeg wat warme lucht opnieuw binnenkomen. Om toch een optimale raamafdichting te garanderen, ontwikkelde AEG de AWK03, een premium raamkit. Bovendien kan je deze raamkit makkelijk en snel installeren, in slechts 30 seconden! 

Verminderen van temperatuur én luchtvochtigheid

Grote vochtigheid speelt een rol bij de verspreiding van virussen en bacteriën, met AEG hoef je je hierover geen zorgen te maken! Alle airconditioners van AEG zijn uitgerust met een functie om je kamers te ontvochtigen!

Airoundio in de kijker

Met de PX7 AirOundio airco van AEG haal je technologie in huis die een optimaal comfort combineert met een elegant design. Deze mobiele airco kan je connecteren en dus makkelijk bedienen met je smartphone. Het unieke ronde ontwerp is niet enkel een stijlvolle blikvanger voor ieders interieur, maar zorgt ook voor een optimale koeling. 

Unieke luchtstroom

Het AirSurround-systeem van de PX7 AirOundio airco zorgt voor een constant comfort. Het unieke, gepatendeerde cilindrische ontwerp van deze airco zorgt voor een verbeterde luchtstroom waardoor de ruimte snel en optimaal gekoeld wordt. Hoe werkt dit precies? 

  1. De koele lucht wordt via de bovenkant van de airco in een cirkel opwaarts de ruimte in geblazen.
  2. Aangezien warme lucht stijgt, zal de verfrissende koele lucht zich onmiddellijk kunnen mengen met deze warme lucht. De verkoelde lucht daalt vervolgens neer waardoor de kamer sneller en gelijkmatiger gekoeld zal worden.
  3. De warme of afgekoelde lucht keert dan weer terug de AirOundio en zal vervolgens weer bij stap 1 hierboven de ruimte in geblazen worden.

Gamma AEG mobiele airconditioners

Ontdek het ruime assortiment van mobiele airconditioners van AEG. De handige vergelijkingstabel toont bovendien de belangrijkste punten waarin de AEG airco modellen verschillen ten opzichte van elkaar.