Koopgidsen

Welk fornuis kiezen? 

BRANDSTOF

Afhankelijk van de beschikbare warmtebron, kan je kiezen tussen een elektrisch of gasfornuis - of genieten van de voordelen van beide.

Gasfornuizen biedt jou een efficiënte en makkelijk ontsteking van jouw kookplaat en oven. Het is een superieure keuze als je krachtige warmte nodig hebt voor je wokschotel.

Elektrische fornuizen met een vitrokeramische kookplaat of inductiekookplaat zijn eenvoudig schoon te maken en worden uitgerust met intelligente functies. De gelijkmatige warmtedistributie in elektrische ovens maken deze ideaal om te bakken.

Gemengde fornuizen combineren de voordelen van zowel elektriciteit als gas. Kies voor het gemengde fornuis van AEG dat een multifunctionele elektrische oven combineert met een gaskookplaat.

RUIMTE & CAPACITEIT

In ons gamma van vrijstaande fornuizen van 60cm breed heb je de keuze tussen diverse modellen met een verschillende ovencapaciteit. Als je kookt voor een groot gezin of veel vrienden, opteer je best voor een fornuis met een groter volume. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – MaxiKlasse oven –  perfect voor grotere huisgezinnen van vier of meer mensen.
40 – 70 liter – best geschikt voor een huishouden van drie tot vier personen.

Tip: Verhoog jouw kookcapaciteit door een fornuis met een MaxiKlasse oven te selecteren, die genieten namelijk van 5 inschuifhoogtes in plaats van 4 zoals bij de andere ovens.

ENERGIE

Bespaar geld op je energiefacturen terwijl je het milieu minder belast. De energieklasse van een fornuis is gelabeld op een schaal van A+++ (meest zuinig) tot A (minst efficiënt). Kies voor een fornuis met een hogere energieklasse voor lagere energiekosten.
Daarnaast is een inductiekookplaat zuiniger dan een gaskookplaat. 

REINIGING

Wil je minder tijd besteden aan het schoonmaken van je fornuis en chemische stoffen vermijden? Dan zijn er enkele zaken waarmee je rekening kan houden.

Ovens met katalytische coating - De katalytische liners oxideren vet en voedselresten in de ovens wanneer deze tot 230°C worden opgewarmd. Gewoon de as wegvegen voor perfect schone resultaten.

Zelfreinigende ovens - Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C waardoor vuil, vet en voedselresten in de oven omgetoverd worden tot assen die je makkelijk met een vochtige doek kunt wegvegen.

Kookplaat met inductie - Een inductiekookplaat is eenvoudiger schoon te maken dan een vitrokeramisch exemplaar. Bij inductie zit de warmte namelijk in de potten en niet in de kookplaat. Zo vermijd je aangekoekte vlekken en verwijder je vuil makkelijk met een vochtige doek.

KIES JOUW TOESTEL

AEG heeft het perfecte fornuis voor jou, of je nu graag rijkelijke diners of bescheiden maaltijden klaarmaakt.