Koopgidsen

Welke stofzuiger kiezen?

AEG stofzuiger

MET OF ZONDER ZAK?

Een stofzuiger met zak sluit het stof in een hygiënische stofzak in, wat betekent dat je de stofzuiger minder vaak moet leegmaken. Als deze vol is vervang je de zak. Belangrijk is wel om dit regelmatig te doen. De zuigkracht van de stofzuiger neemt af als de stofzak vol raakt. Voordelen van een stofzuiger met zak: grotere opvangcapaciteit, zak verwisselen is eenvoudig en hygiënisch en het geluidsniveau is niet heel hoog.

Een stofzuiger zonder zak maakt het overbodig om stofzakken te kopen. Het stof en vuil wordt netjes opgevangen in de stofbak. Die bak leeg je eenvoudig boven de prullenbak wanneer hij vol is. Voordelen van een stofzuiger zonder zak: zuigkracht neemt niet af als de stofbak vol raakt, geen terugkerende kosten voor stofzuigerzakken en over het algemeen heeft het een lager energieverbruik.

AEG stofzuiger

COMPACT VERSUS VOLLEDIG FORMAAT

Als de grootte van je huis veel schoonmaken vereist, kies je een stofzuiger met een grotere stofcapaciteit zodat je de stofzak niet te vaak moet vervangen of de stofcontainer moet leegmaken.

Als je klein woont of veel trappen hebt thuis, is een compacte stofzuiger een goede keuze.

GEMAK

Met of zonder snoer?

Stofzuigers met snoer zijn doorgaans krachtiger dan hun tegenhangers zonder snoer. Sommige modellen worden geleverd met een extra lange 12 m kabel, zodat je meerdere kamers in een keer kunt schoonmaken, zonder het snoer opnieuw in het stopcontact te moeten steken.

Snoerloze stofzuigers maken het makkelijk om te bewegen en de moeilijk te bereiken hoeken schoon te maken. Moderne snoerloze stofzuigers garanderen ook een sterke zuigkracht. Ze werken ongeveer een halfuur zonder opnieuw opgeladen te moeten worden.

ROBOTSTOFZUIGER

Ontdek een volledig nieuwe dimensie van stofzuigers en laat een robot voor jou het werk doen. De AEG robotstofzuigers werken volledig onafhankelijk en kan van overal bediend worden met je smartphone.

OPPERVLAKKEN

Kies een stofzuiger met een mondstuk dat past bij de vloer(en) die je in huis hebt.

Tapijten – Een turbomondstuk met een roterende borstel helpt je om stof en vuil te verwijderen.
Houten of tegelvloeren – Het harde vloermondstuk is efficiënt maar toch zacht voor de vloer - wat krassen voorkomt.

Een combinatiemondstuk of 'gewoon' mondstuk kan worden aangepast voor zowel tapijt als een harde vloer.

EEN NETTE WONING MET HUISDIEREN

Haar van huisdieren kan moeilijk te verwijderen zijn, in het bijzonder van tapijten en andere stoffen. De beste oplossing voor de diepgaande verwijdering van het haar van je harige vrienden is een stofzuiger met een turbomondstof - ook ideaal voor diepgaande reiniging van je tapijt.

KIES JOUW STOFZUIGER

Minimalistische perfectie met parketvloeren of een gezinsappartement met tapijt – hoe jouw woonruimte er ook uitziet, AEG heeft een stofzuiger die perfect bij je past.