Voordelen

AEG - Inductiekookplaat - IKE74451FB

Meer flexibiliteit met de MaxiSense®-kookplaat

Bedek het centrale punt van de zone en deze past zich automatisch aan aan uw kookgerei – voor gelijkmatige kookresultaten ongeacht de maat of plaats van de pan.

AEG - Inductiekookplaat - IKE74451FB

Geniet van geavanceerde bediening in plaats van keukenluchtjes

Het unieke Hob2Hood-verbindingssysteem van deze kookplaat communiceert op afstand met Hob2Hood-dampkappen, schakelt automatisch in en reguleert de ventilator en verlichting op basis van uw behoeften.

Direct overschakelen naar exact de juiste temperatuur

Met de vlotte bediening van deze kookplaat kun je gemakkelijk de gewenste temperatuur kiezen. Raak eenvoudigweg het juiste niveau op de schuifregelaar aan.

AEG - Inductiekookplaat - IKE74451FB

Eenvoudig schoon te maken oppervlak

Het oppervlak van de kookplaat is helemaal vlak. En omdat het oppervlak om de pan heen koel blijft, zal hetgeen dat eventueel gemorst wordt niet warm worden en aan het oppervlak vastkoeken. Je kunt dit er gewoon afvegen om je kookplaat schoon te houden.

AEG - Inductiekookplaat - IKE74451FB

Maximaal vermogen wanneer u dat nodig heeft

De Power Boosterfunctie op deze kookplaat is perfect voor als u een snelle en intense verhitting nodig heeft. Met deze functie kunt u uw gerecht extra snel opwarmen.

Reviews

Wat denk je?
Beoordeel & win

Wist je dat jouw review ons helpt om te innoveren? Deel je feedback met ons en maak kans op een AEG blender. Selecteer het aantal sterren om te beginnen met je review.

Schrijf een beoordeling en win een blender.

Welkom. Je kan hier jouw ervaringen kwijt. Vertel ons wat je denkt. We nodigen je uit om jouw mening te delen en een review te schrijven. Schrijf een beoordeling en win een blender.

Schrijf hieronder een review als gast of log in om een review te schrijven

{{ props.errorNickname }}

Dit zal verschijnen naast je review. Vermeld niet je familienaam. Indien je je familienaam vermeldt, zal je review niet gepubliceerd worden.

We hebben je e-mailadres nodig om je review te valideren

{{ props.errorEmoji }}

De nuttigste klantenreviews gaan over kwaliteit, design en waarde van het toestel. Neem voor opmerkingen over service, verzending of installatie contact op met onze klantendienst. Deze reviews worden gemodereerd voordat ze op deze website verschijnen. Meer informatie hierover vind je in onze richtlijnen voor reviews.

Accepteer de algemene voorwaarden

Hartelijk dank voor je review

Je zal binnenkort een verificatie e-mail in je inbox ontvangen.

4

De overstap naar inductiekoken

door Dartje op 17 september 2021

is super verlopen, passende potten gekocht en direct probleemloos gestart. Is zoals koken op gas.

 • Design
  4
 • Functionaliteit
  4
 • Kwaliteit
  4
 • Dartje raadt dit product aan
 • Review via winactie

Was deze review nuttig?

I am error text
5

mooi en functioneel!

door Hilda op 23 november 2020

mooi en gemakkelijk in gebruik! Ben tevreden met de aankoop. Ik vind het super dat je de kookzone's kan uitbreiden.

 • Design
  3
 • Functionaliteit
  3
 • Kwaliteit
  3
 • Hilda raadt dit product aan
 • Review via winactie

Was deze review nuttig?

I am error text
1

Géén kleine potjes of steelpannetjes gebruiken?

door Rosietje op 11 juni 2020

Ik heb gisteren deze kookplaat in gebruik genomen. Na méér dan 50 jaar op gas koken ben ik overgeschakeld op een inductievuur omwille van de gemakkelijke onderhoud. Ik moet er nog leren mee werken. Het eerste wat ik wilde doen was een paar eieren koken in een klein steelpannetje. HELAAS ! Dat lukte niet omdat kleine potjes en pannetjes NIET welkom zijn op deze plaat. Een éénpersoons-huishouden moet dus voortaan nog alleen grotere potten en pannen gebruiken terwijl ik voordien altijd op gas kookte en meerdere kleine steelpannetjes en potjes regelmatige gebruikte om kleine porties of de inhoud van kleine blikjes op te warmen, een eitje of 2 te koken etc.
Had ik dit op voorhand geweten, had ik ze niet gekocht ! Ik ben zeker dat men in de AEG-verkooppunten zich hier NIET van bewust is. Men heeft er mij ook niet voor gewaarschuwd, anders had ik zeker een ander type/merk gekocht. Ik denk dat de verkopers niet elke manuel kunnen uitpluizen en dan nog op deze details letten.
Hoe los ik het op zodat ik toch kleine steelpannetjes kan blijven gebruiken?

 • Design
  3
 • Functionaliteit
  3
 • Kwaliteit
  3
 • Review via winactie

Was deze review nuttig?

I am error text

Beantwoord door AEG

Bedankt voor jouw feedback. Je kan steeds testen of een pot/pan wel degelijk geschikt is voor inductie door er een magneet tegen te houden. Blijft de magneet hangen dan is de kookpot geschikt voor gebruik op een inductiekookplaat. Verder wordt in de gebruiksaanwijzing van de kookplaat steeds vermeld wat de aanbevolen afmetingen zijn van het kookgerei. Voor deze kookplaat (IKE74451FB) is dat een diameter van min. 125 mm en max. 210 mm. ^Karen, AEG Webcare

5

Dankzij het uniek- en functioneel design koken op een originele manier.

door VaneenoogheDerluyn op 24 april 2019

Na 12 jaar, dagelijks, perfect functioneren is onze vorige AEG -inductiekookplaat defect gegaan. We zijn echter zeer tevreden van de degelijkheid en de service van AEG. Daarom kochten we een nieuwe AEG inductiekookplaat van het type IKE74451FB. Niet onbelangrijk! Dankzij de vele uitvoeringen bij AEG vonden we vrij snel een nieuwe kookplaat die perfect past in de bestaande nis in het keukenwerkblad van graniet.
Onze ervaring:
Wij houden van heerlijke combigerechten.
Leuk om weten:
Als de tijd en het weer het ons toelaten bereiden we graag maaltijden, buiten, op een stenen plancha. Door het snelle dichtschroeien van het oppervlak van voedingswaren zoals vlees en vis worden de natuurlijke smaken perfect behouden. Koken en garen in eigen nat maakt dat groenten nog lekkerder smaken zonder extra toevoeging van vetten. Ook de kruiding komt beter tot zijn recht...
Het specifieke- en unieke design van deze inductiekookplaat, in combinatie met de Bridgefunctie, laat ons een perfecte en nog betere functionaliteit toe dan voorheen. Met de aanschaf van de AEG MAXISENSE® PLANCHA GRILL - GRILLPLAAT zijn we in staat met de Bridgefunctie om diverse bereidingen te combineren, Vb. grillen in combinatie met snel en getimed koken.
Zo brengen wij voortaan met deze inductiekookplaat gewoon de bereidingsmethodes van de zomerse buitenkeuken activiteiten altijd naar binnen! Van eenvoudige dagelijkse bereidingen tot heerlijke complexe gerechten met familie of vrienden... Het kan allemaal, ecologisch en lekker gezond. Het dagelijks onderhoud is super eenvoudig, het kookoppervlak is oerdegelijk... Niet voor niets was onze vorige AEG inductiekookunit 12 jaar perfect onderhouden en krasvrij. Het design? Dat is gewoon tijdsloos! Wij twijfelden geen moment.
Tot slot:
De technologische evolutie staat niet stil. De Hob²Hood functionaliteit nemen we er graag bij... Wellicht heeft ons damp-afzuigsysteem ook zijn beste tijd gehad. Zo staan we meteen klaar om ook op dat vlak doeltreffender en bovendien ecologischer te werk te gaan.
Sterk van AEG!

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  5
 • Kwaliteit
  5
 • VaneenoogheDerluyn raadt dit product aan

Was deze review nuttig?

I am error text

Overige producten

AEG - Inductiekookplaat - HK604200IB
60 cm inductie Kookplaat

De inductiekookplaat reageert bijzonder snel. U kunt het vermogen nauwkeurig en snel instellen. Zo heeft u volledige controle over het bereidingsproces.

 • Aantal kookzones 4
 • Type inductie
 • Afmetingen (mm) 590x520
AEG - Inductiekookplaat - IKE74451XB
MultipleBridge 68 cm inductie Kookplaat met Hob2Hood

Creëer meerdere grote oppervlakken om op te koken met de brugfunctie op de AEG-inductiekookplaat. Met één aanraking van een toets kunnen twee zones worden gekoppeld, en wordt een grotere zone gecreëerd om op te koken. Door de automatische uitlijning voor he...

 • Aantal kookzones 4
 • Type inductie
 • Afmetingen (mm) 696x516
 • Bridge Bridge
 • Hob2Hood® Hob2Hood®
AEG - Inductiekookplaat - IKB84431XB
80 cm inductie Kookplaat met Hob2Hood

De zones van deze unieke inductiekookplaat passen zich perfect aan aan de afmeting en grootte van bijna elke pan. Zo heb je volledige controle over je kookplaat.

 • Aantal kookzones 4
 • Type inductie
 • Afmetingen (mm) 766x516
 • Hob2Hood® Hob2Hood®

Service

Wist je dat je kleine problemen kan oplossen zonder een technieker te boeken? Zoek hieronder naar je probleem.

Heb je dit product al in huis?

Registreer je toestel om snel toegang te krijgen tot productinformatie. Krijg hulp, wisselstukken of accessoires via onderstaande links.

Registreer je toestel Support
red fabric in the air against dark background