Chocoladeroulade

Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

Ingrediënten

200 g pure chocolade 6 eieren, 1 snufje zout, 60 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker 160 g suiker, 250 g geklaarde boter 100 g bloem, 40 g maïzena, 300 g witte chocolade, 50 g boter, 3 el. kersenbrandewijn, 1 pakje donker suikerglazuur (125 g)

Voor 4 personen

 

1 Smelt de chocolade en splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Doe er de poedersuiker bij en blijf opkloppen tot het mengsel glanzend wordt.

2 Meng de eierdooiers met de vanillesuiker, suiker en zachte boter en roer tot je een luchtige room krijgt. Zeef de bloem en de maïzena, voeg bij de room en meng tot een biscuitmengsel. Verdeel in twee gelijke delen.

3 Meng de helft van dit mengsel al roerend onder de gesmolten pure chocolade. Spatel het opgeklopte eiwit in gelijke delen door de twee mengsels.

4 Bekleed een platte bakplaat royaal met bakpapier en giet het lichte deeg er gelijkmatig over uit. Zet op niveau 2, kies het 'Hetelucht (vochtig) / Multi Hetelucht (vochtig)'-programma en bak op 160°C gedurende 8 minuten.

5 Verdeel daarna het donkere deeg over het gebakken deeg en strijk voorzichtig gelijkmatig glad. Bak nog 12-13 minuten verder op dezelfde instelling.

6 Maak klevende randen voorzichtig los met een mes, haal de cake uit de vorm en leg hem op een werkvlak. Dek hem direct af met een warme keukenhanddoek zodat hij langzaam kan afkoelen en zacht blijft.

7 Smelt de witte chocolade samen met de boter en roer er de kersenbrandewijn doorheen. Verdeel dit over de cake en rol op om de roulade te maken. Smelt het glazuur en bestrijk er de roulade mee. Bewaar daarna op een koele plek tot je de cake gaat serveren.

Serveertip! Werk af met verse kersen, sap en vanilleroom en strooi er een handvol gehakte noten overheen.