Gestoomde chocoladepudding

Dit recept van Sofie Dumont is een warm decadent chocoladedessert. Het is beetje zoals moelleux, zonder bloem maar wel met een beetje amandelpoeder in de plaats. Je zou er ook zeker een bolletje vanille-ijs bij kunnen serveren. Door de stoom is het ook zeer snel gaar, hoe langer je hem stoomt hoe vaster het gaat worden. Gewoon verrukkelijk met dat extra stukje chocolade erin!

Ingrediënten

Recept voor 6p, bereidingstijd 20min, easy

4 eieren
90 g boter
140 g ongeraffineerde donkere rietsuiker
80 g amandelpoeder
100 g donkere chocolade min 70%
Snuif zout
1 el gist
1 vanillestokje
6 tabletjes donkere chocolade min 70%

Bereidingswijze

Splits het eigeel van het eiwit.
Klop het eiwit met de suiker, binnenkant van vanillestokje en snuifje zout op.
Klop tot de suiker helemaal gesmolten is en je een schuimige massa hebt.
Smelt de boter en chocolade au bain-marie.
Klop de eidooiers los en meng de dooiers en gesmolten chocolade met boter onder.
Meng amandelpoeder en gist onder elkaar en voeg eraan toe.
Roer zacht alles goed onder elkaar.
Verdeel in 6 potjes en stoom op het programma medium steam, 100 graden voor 9 min.
Haal ze eruit en steek in elk kommetje een stukje chocolade.
Serveer onmiddellijk.