Gingerbread kerstkoekjes

Deze kerstkoekjes samen klaarmaken is echt een feest voor kleine en grote lekkerbekken. Ontdek hoe je dit recept klaarmaakt met je AEG-oven.

Ingrediënten voor 8 personen

300 g bloem, 125 g zachte boter, 90g bruine suiker, 50 g honing, 1 ei, 1 theelepel natriumbicarbonaat of bakpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel vierkruidenpoeder, een snufje zout. 

Verwarm je AEG-oven voor op 180° (hetelucht-stoomfunctie).

Klop de zachte boter met de bruine suiker op tot een romig mengsel. Meng het ei eronder en voeg alle kruiden en de honing toe aan dit mengsel. Meng alles energiek.

Doe de bloem, het bakpoeder en het zout erbij. Stort alles in je keukenrobot en kneed tot een homogene massa.

Vorm een bal en wikkel hem in folie. Leg ongeveer 1u in de koelkast.

Spreid het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Gebruik koekjesvormpjes om jouw favoriete koekjes uit te steken.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 8 à 10 minuten. Wanneer ze mooi goudgeel kleuren, zijn ze klaar om uit de oven te nemen. Laat ze afkoelen en dan ... genieten maar!