Ijstaart à la Nigella

 

Ingrëdienten

2 lit vanille roomijs
100 gr hazelnoten
1 pak Milka chocowafer
1 zak mini twix

springvorm 24 à 26  cm
folie

1 tablet extra donkere chocolade
1 el kokosolie

Voorbereiding

haal het ijs uit de vriezer om wat zachter te worden
doe de koekjes en de Twixs in een diepvrieszak
sla met de deegroller tot kruimels en brokken
hak met de keukenmachine de hazelnoten fijn
 
doe het ijs in een mengkom
voeg de koekkruimels en de fijngemaakte hazelnoten toe
meng het geheel

bekleed een springvorm met folie
doe het ijs erin
doe de folie ook over het ijs om ijskristallen te voorkomen
laat in de vriezer weer hard worden

Wanneer je het Grande Dessert gaat serveren kan je het eventueel garneren met nougatine of met hagelslag.

Ook leuk is om 1 tablet extra donkere chocolade met 1 eetlepel kokosolie te smelten. De kokosolie stolt onder de 25° C dus garneer je de ijstaart met de gesmolten chocolade dan stolt dit gelijk op je dessert!!

Pagina afdrukken in PDF

Meer lezen