Lemoncurd

Een makkelijk maar overheerlijk dessert? Dan zit je met dit recept voor lemoncurd goed!

Ingrediënten
6 (100 g) eierdooiers
1 dl citroensap
1 dl (100 g) suiker
100 g boter (kamertemperatuur)

Volg deze stappen:
1. Doe de boter in een kom.
2. Meng de eidooiers, het citroensap en de suiker in een vacuümzak.
3. Sluit de zak vacuüm af en gaar in de oven op een sous-videprogramma op 83°C gedurende 25 minuten.
4. Open de zak en giet het beslag over de boter op kamertemperatuur en roer goed.
5. Zeef de wrongel en laat hem afkoelen tot op kamertemperatuur.
6. Zet de pot ondersteboven in de koelkast.
7. Kan onmiddellijk geserveerd worden of tot vijf dagen later, als de potten luchtdicht zijn.
8. Voor het opdienen naar smaak en seizoen afwerken met bessen.

Ontdek de combi stoomoven in een AEG Cooking Club

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo’s van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omvergeblazen!

Reserveer nu je plaats