Witte chocoladefondant met matcha

Het fijngemalen poeder van speciaal behandelde groene thee zorgt voor een ongewoon en verblu end mooi dessert.

Ingrediënten

40 g boter, 80 g witte kwaliteitschocolade, 40 g agavesuiker, 2 eieren, 34 g bloem, 1 el. matchapoeder van goede kwaliteit 1 el. maiszetmeel op 180°C. Laat ze daarna

Minuten rusten in de schaaltjes. Ga met een scherp en schoon mes langs de zijkanten om ze los te maken uit hun vorm (het mes zou er schoon moeten uitkomen) voor je de fondants er zachtjes uittikt.

Voor 3 personen

1 Vet de binnenkant van de schaaltjes licht in en leg er bakpapier in dat is bijgeknipt om onderaan in de schaaltjes te passen. Zet in de koelkast.

2 Laat de boter langzaam smelten in een kleine pan op het inductievuur. Zorg ervoor dat de boter net warm genoeg is, zodat ze de chocolade niet kan doen aanbranden. Zodra de boter gesmolten is, zet je het vuur af en voeg je de witte chocolade toe, waarbij je voortdurend blijft roeren tot je een gladde massa krijgt. Zeef het matchapoeder en meng het erdoorheen tot het een volledig glad, groen deeg vormt.

3 Klop de eieren en de suiker lichtjes op in een aparte kom, tot de suiker gesmolten is. Voeg vervolgens de chocolademix toe en blijf voortdurend mengen omdat de koude eieren de chocolade zullen doen stollen. Zeef er vervolgens de bloem en het maiszetmeel doorheen tot het beslag opnieuw glad is.

4 Verdeel het over de schaaltjes. Ze zouden tot net onder de binnenste rand gevuld moeten zijn (3/4 vol). Dek af en vries gedurende minstens 4 uur in, bij voorkeur een hele nacht.

5 Om ze verder te bereiden bak je de fondants gedurende 16-18 minuten op stoomprogramma

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

 • Nog meer inspiratie nodig?

  Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
  Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

 • Ontdek onze keukentoestellen

  AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
   

 • Extra kookaccessoires nodig?

  Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.