Peren in rode wijn

Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense smaak.

Ingrediënten

400 ml volle rode wijn, 1 tl. suiker, 2 peren, Optionele specerijen: kaneel, kruidnagel

Voor 4 personen

 

1 Laat de rode wijn en de suiker in een steelpan tot de helft indikken. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Doe de gehalveerde peren en de rode wijn in een sous- videzakje, samen met de specerijen als je die gebruikt, en sluit vacuüm af.

2 Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'SousVide'- programma en stoom op 95°C gedurende 15 minuten.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.