Zelfgemaakte yoghurt - hartig of zoet

Wat denk je van een potje verse yoghurt? Met een combi-stoomoven van AEG kan je zelf jouw yoghurt maken. Gebruik de yoghurtfunctie op je oven voor een verfrissend ontbijt of dessert.

 

Ingrediënten

• 1 l melk

• 250 g naturelyoghurt

Bereiding

Meng de yoghurt met de melk en vul de yoghurtpotjes hiermee. Verwarm, als rauwe melk wordt gebruikt, de melk tot het kookpunt en laat de melk afkoelen tot 40 °C. Meng de yoghurt daarna door de melk en doe het in yoghurtpotjes.

Plaats de yoghurtpotjes in de oven op 42°C en op roosterhoogte 2. Voor een romige yoghurt laat je de yoghurtpotjes in de oven gedurende 5 à 6 uur, voor een halfvaste yoghurt reken je 7 à 8 uur.

Werk de yoghurt af met zoete of hartige toppings naar smaak. Kies bijvoorbeeld voor vers fruit of compote met wat granola of noten, of voeg stukjes groenten, kruiden, olie of zout toe voor een hartige toets.