Zelfgemaakte yoghurt - hartig of zoet

Wat denk je van een potje verse yoghurt? Met een combi-stoomoven van AEG kan je zelf jouw yoghurt maken. Gebruik de yoghurtfunctie op je oven voor een verfrissend ontbijt of dessert.

 

Ingrediënten

• 1 l melk

• 250 g naturelyoghurt

Bereiding

Meng de yoghurt met de melk en vul de yoghurtpotjes hiermee. Verwarm, als rauwe melk wordt gebruikt, de melk tot het kookpunt en laat de melk afkoelen tot 40 °C. Meng de yoghurt daarna door de melk en doe het in yoghurtpotjes.

Plaats de yoghurtpotjes in de oven op 42°C en op roosterhoogte 2. Voor een romige yoghurt laat je de yoghurtpotjes in de oven gedurende 5 à 6 uur, voor een halfvaste yoghurt reken je 7 à 8 uur.

Werk de yoghurt af met zoete of hartige toppings naar smaak. Kies bijvoorbeeld voor vers fruit of compote met wat granola of noten, of voeg stukjes groenten, kruiden, olie of zout toe voor een hartige toets.

 • Nog meer inspiratie nodig?

  Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
  Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

 • Ontdek onze keukentoestellen

  AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
   

 • Extra kookaccessoires nodig?

  Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.