Gepocheerde zalm
Dit gezonde gerecht met zalm, spinazie, groene bonen en tomaatjes is in een handomdraai te bereiden in de stoomoven. Door de zalm langzaam op lage temperatuur te stomen krijgt u een mals en sappig resultaat.

Ingrediënten
200 gram zalm
200 gram spinazie
8 stuks prinsessenbonen/sperziebonen
8 stuks kerstomaatjes
2 plakjes citroen
100 gram venkel
Olijfolie
TIP: Vervang de zalm in dit recept eens door kabeljauw of zeeduivel om te variëren.

Benodigdheden
Stoomovenschaal of schaal
Snijplank
Mes
Borden

Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en peper en zout, in de stoomovenschaal. Snijd de zalm in 2 stukken.
Stoom alles gedurende 13 minuten en maak de borden op.
Breng op smaak met olijfolie en peper en zout.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken
Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.