Gestoomde duif met citroen stracciatella

Duivenfilets met gemarineerde witloof en gevulde citroen. Een exclusief recept van David Martin.

recept AEG ambassadeur David Martin

Ingrediënten

Duivenfilets
Witloven
Citroenen
Erwten
Burrata
Boter
Sushi azijn
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding

De duif
Stoom de duif op 65°C.
Bak daarna de duif in boter, zodat dit een mooie kleur krijgt.
Laat de duif vervolgens afkoelen in de oven op 200°C gedurende 5 minuten.
Serveer de duivenfilets met de saus. 

Het witloof
Leg het witloof in een vacuümverpakking en marineer met sushi azijn. 
Trek deze vacuüm op de maximale vacuümstand.

De citroenen
Snijd de citroenen doormidden en verwijder het vruchtvlees. Zorg ervoor dat het deksel erop blijft.
Snijd de burrata doormidden en verwijder de binnenkant.
Kruid vervolgens de binnenkant van de burrata met citroenzeste, olijfolie, peper en zout.
Vul de citroenen tot de helft met dit mengsel. Werk af met erwten, die je in gezout water hebt gekookt.

 

Schik het gemarineerde witloof op de bodem van het bord. Voeg de duivenfilets toe en werk af met de gevulde citroen.

 

Smakelijk!