Lamshaas

Tover binnen een half uur een restaurantwaardige maaltijd uit je eigen stoomoven. Maak dit gerecht ook eens met varkenshaas of biefstuk. 

ingrediënten om lamshaas met groene groenten en Italiaanse saus in de stoomoven te maken

Ingrediënten

300 gram lamshaas
300 gram diverse groenten (broccoli, venkel, bloemkool)
300 gram aardappelen
100 gram fond
10 gram Italiaanse kruiden
Boter
Peper en zout

TIP: Je kan ook varkenshaas of biefstuk gebruiken in plaats van lamshaas.

materiaal om lamshaas met groene groenten en Italiaanse saus in de stoomoven te maken

Benodigdheden

Stoomovenschaal of schaal
Snijplank
Mes
Borden
Pan met deksel

lamshaas klaarmaken in de AEG stoomoven

Bereiding

Doe de groenten en aardappelen in de stoomoven, wel even snijden en in een schaal plaatsen natuurlijk.

Stoom de groenten en aardappelen gedurende 24 minuten. 

Rol het lamshaasje op en prik het vast. Bak het kort aan in de boter en blus af met de fond.

Voeg de Italiaanse kruiden toe en haal van het vuur. Doe de pan met deksel 10 minuten voor de eindtijd in de stoomoven bij de groenten.

Maak de borden op.

Breng op smaak met peper en zout.

TIP: Je kan het vlees ook afblussen met water of wijn voor een iets andere smaak.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.