Risotto uit de stoomoven

Een goede risotto maken kan een hele opgave zijn, maar in de stoomoven is het maken van risotto nog nooit zo eenvoudig geweest. Roeren of de bouillon toevoegen in etappes behoort tot de verleden tijd. De stoomoven doet al het werk en uw risotto kan niet meer mislukken.

ingrediënten om risotto in de stoomoven te maken

Ingrediënten

100 gram risotto
200 gram bouillon
20 gram oude kaas
20 gram platte peterselie
10 gram sjalot
10 gram knoflook
15 gram boter

Materiaal om risotto in de stoomoven te bereiden

BENODIGDHEDEN

Pan
snijplank
mes
lepel

risotto klaarmaken in de AEG stoomoven

Bereiding

Fruit de sjalot en knoflook aan en voeg de risottorijst toe. Even glazig maken en alle bouillon toevoegen. Even aan de kook brengen en in de stoomoven.

Ongeveer 20 minuten in de stoomoven 

Afmaken met de peterselie en de oude kaas, peper en zout

TIP: U kunt ook allerlei groenten toevoegen aan de risotto of mee stomen in de oven.