Snelle Japanse noedelsoep met zalm

Tim Anderson, MasterChef UK winnaar en eigenaar van een ramen-bar in Londen, gaf een masterclass bij AEG. Het maken van ramen, Japanse noedelsoep, blijkt na zijn inspirerende tips en tricks een kolfje naar de hand van sommige avontuurlijke kandidaten. Met deze snelle versie met zalm kan het thuis ook haast niet misgaan. Ideaal dankzij de korte bereidingstijd en overvloed aan smaak.

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

300 g zalm
6 el teriyaki- marinade (flesje)
4 eieren
1 bosje lente-ui
1 rode peper
4 vellen nori
500 ml kippenbouillon
500 ml misosoep (toko)
200 g shiitakepaddestoelen
300 g ramen (Japanse eiernoedels)
chili-olie
sushi-gember

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de zalm in vier stukken. Marineer ze minimaal 1 uur in de teriyaki-marinade. Keer ze halverwege om.

Kook de eieren 5 minuten en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en snijd ze in de lengte door midden.

Snijd de lente-ui en de peper in ringetjes.

Knip de nori in vierkantjes.

Snijd de shiitakes in vieren.

Breng de kippenbouillon met de misosoep en de shiitakes aan de kook. Breng op smaak met de teriyaki-marinade van de zalm.

Pocheer de zalm ca 2-3 minuten in de bouillon.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over 4 kommen.

Schep de hete soep erover, leg er een stuk zalm in en verdeel de peper en de lente-ui erover. Leg er het ei op. Druppel er wat chili-olie over en garneer met de nori.

Meer lezen