Tagliatelle van schorseneer met kastanje-carbonarasaus

Tagliatelle van schorseneer met kastanje-carbonarasaus

De gerookte tofu die in deze vegetarische versie het spek vervangt, vormt een prachtige combinatie met de schorseneer.

Ingrediënten

100 ml wittewijnazijn voor het schilwater, 600 g schorseneren, goed schoongemaakt, 30 ml walnoot- of hazelnootolie, 50 ml witte wijn, Peper en zout, 2 lente-uitjes, fijn gesneden, enkel witte en lichtgroene delen, 100 g gekookte, gepelde kastanjes, grof gehakt, 1⁄2 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt, Enkele takjes verse tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, tijm, 200 ml room, 100 g gerookte tofu, in fijne reepjes gesneden

Voor 4 personen

 

1 Vul een grote kom met koud water en giet er de azijn bij. Schil de schorseneren met een dunschiller in de lengte in lange, dunne reepjes rechtstreeks het water in.

2 Laat de schorseneren goed uitlekken, doe de reepjes in een kom, doe er de helft van de walnoot- of hazelnootolie en de witte wijn bij, en kruid met peper en zout.

3 Doe de 'groentetagliatelle' in een diepe ovenschaal, zet op niveau 2, kies het 'Stoom/Stomen'- programma en stoom op 99°C gedurende 15 minuten, of tot de schorseneerreepjes gaar zijn.

Verhit de resterende olie in een pan, doe er de fijn gesneden lente-uitjes bij en bak een minuutje of twee. Voeg daarna ook de kastanjes, knoflook, kruiden en room toe. Roer er voorzichtig de gerookte tofu doorheen, breng aan de kook, kruid met peper en zout, en haal van het vuur.

Serveertip! Doe de warme, gestoomde schorseneerreepjes op een bord, schep er de kastanje-carbonarasaus over en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.