Vegetarische Baeckeoffe

De sous-videtechniek om smaken te vermengen en te versterken lijkt wel speciaal bedacht voor traditionele eenpansgerechten zoals deze vegetarische ovenschotel.

Ingrediënten

500 g kleine, glazige, zetmeelarme aardappelen (bv. Rattes), 100 g gerookte tofu 100 g wortelen, 100 g prei, 100 g uien, 1 teentje knoflook, 100 g selder, 100 g halfgedroogde tomaten 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 1 tl. grove zwarte peper, 1 tl. zout, 1 el. olijfolie, 50 ml witte wijn

Voor 4 personen


1 Maak de aardappelen schoon en snij ze door- midden. Snij de gerookte tofu in blokjes van 2 cm. Schil de wortel en snij hem in plakjes van 1 cm dik. Was de prei en snij hem in ringen van 2 cm dik. Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Pel het teentje knoflook en snij het in fijne plakjes. Maak de selder schoon en snij in blokjes van 2 cm.

2 Meng alle ingrediënten, samen met de halfgedroogde tomaten, kruiden, zout, peper en wijn.

3 Sluit alles vacuüm af in een sous-videzakje, plaats het op niveau 3, kies het 'SousVide'-programma en stoom op 95°C gedurende 45 minuten.