Vegetarische Baeckeoffe

De sous-videtechniek om smaken te vermengen en te versterken lijkt wel speciaal bedacht voor traditionele eenpansgerechten zoals deze vegetarische ovenschotel.

Ingrediënten

500 g kleine, glazige, zetmeelarme aardappelen (bv. Rattes), 100 g gerookte tofu 100 g wortelen, 100 g prei, 100 g uien, 1 teentje knoflook, 100 g selder, 100 g halfgedroogde tomaten 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 1 tl. grove zwarte peper, 1 tl. zout, 1 el. olijfolie, 50 ml witte wijn

Voor 4 personen


1 Maak de aardappelen schoon en snij ze door- midden. Snij de gerookte tofu in blokjes van 2 cm. Schil de wortel en snij hem in plakjes van 1 cm dik. Was de prei en snij hem in ringen van 2 cm dik. Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Pel het teentje knoflook en snij het in fijne plakjes. Maak de selder schoon en snij in blokjes van 2 cm.

2 Meng alle ingrediënten, samen met de halfgedroogde tomaten, kruiden, zout, peper en wijn.

3 Sluit alles vacuüm af in een sous-videzakje, plaats het op niveau 3, kies het 'SousVide'-programma en stoom op 95°C gedurende 45 minuten.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.