Vegetarische Baeckeoffe

De sous-videtechniek om smaken te vermengen en te versterken lijkt wel speciaal bedacht voor traditionele eenpansgerechten zoals deze vegetarische ovenschotel.

Ingrediënten

500 g kleine glazige zetmeelarme aardappelen (bv. Rattes)
100 g gerookte tofu
100 g wortelen
100 g prei
100 g uien
1 teentje knoflook
100 g selder
100 g halfgedroogde tomaten
1 laurierblaadje
1 takje tijm
1 tl. grove zwarte peper
1 tl. zout
1 el. olijfolie
50 ml witte wijn

Voor 4 personen


1 Maak de aardappelen schoon en snij ze door- midden. Snij de gerookte tofu in blokjes van 2 cm. Schil de wortel en snij hem in plakjes van 1 cm dik. Was de prei en snij hem in ringen van 2 cm dik. Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Pel het teentje knoflook en snij het in fijne plakjes. Maak de selder schoon en snij in blokjes van 2 cm.

2 Meng alle ingrediënten, samen met de halfgedroogde tomaten, kruiden, zout, peper en wijn.

3 Sluit alles vacuüm af in een sous-videzakje, plaats het op niveau 3, kies het 'SousVide'-programma en stoom op 95°C gedurende 45 minuten.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

 • Nog meer inspiratie nodig?

  Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
  Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

 • Ontdek onze keukentoestellen

  AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
   

 • Extra kookaccessoires nodig?

  Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.