Witloof en asperge: lekker recept, goed voor de planeet

AEG hecht veel belang aan duurzaamheid en gaat bewust om met wat de aarde ons te bieden heeft. Al verschillende jaren staan we mee op de barricades voor het milieu en vandaag willen we jou warm maken om hetzelfde te doen door te kiezen voor een lokale keuken!
Kook samen met sterrenchef en AEG ambassadeur David Martin lekker lokaal en overstijg je verwachtingen!

Recept Witloof en asperge van David Martin

Ingrediënten

500 g witte asperges
1 stronkje witloof
60 g xeresazijn
120 g honing
1 bosje kervel
300 g arachideolie

Asperges David Martin

Bereiding

Schil de asperges en snijd de uiteinden eraf.
Stoom de asperges in de oven op 100° gedurende 12 tot 14 minuten (afhankelijk van de grootte van de asperges).
Doe de honing en de azijn in een kom. Mix alles en voeg er een beetje olie aan toe.
Schik de gekookte asperges op een bord en leg er een paar rauwe witloofblaadjes bij.
Overgiet met de vinaigrette, voeg de kervel toe en dien op.