Brood met spekjes

In dit huisgemaakte brood zorgen de spekblokjes voor een extra heerlijke smaak.

Ingrediënten

500 g bloem voor wit brood
5 gr zout
3 dl lauw water
20 g verse gist
150 g spekjes
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

1. doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden
2. strooi zout op de omtrek
3. los de gist op in lauw water en giet dit in het kuiltje
4. kneed het deeg tot u een bolletje hebt dat niet kleeft
5. meng de spekjes en de olijfolie en voeg dit toe aan het deeg
6. dek af met een natte doek en laat gedurende 30 à 40 minuten rijzen op een warme plek
7. maak het bolletje plat en laat opnieuw 20 – 25 minuten rijzen
8. bak gedurende 30 – 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°c ("Combi Plus Stomen" / "Vocht, medium")
9. laat afkoelen op een rooster

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.