Focaccia met olijfolie en oregano

 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

voordeeg
250 gr bloem
50 gr melk
25 gr gist vers

volledig deeg
250 gr bloem
200 gr melk
3 eetlepels olijfolie
1.5 theelepel zout

olijfolie
oregano

 

Bereiding

Voordeeg maken

1. meng de 25 gr gist met 50 gr melk en laat even werken
2. zeef 250 gr bloem in een kom
3. voeg het gistmengsel toe
4. goed mengen, kneden
5. laat 30 min rusten in de oven op “Deeg laten rijzen” of 40°C Multi Hetelucht (vochtig)

Volledig deeg maken

1. neem het voordeeg en voeg de rest van de ingrediënten toe
2. kneed het deeg enkele minuten goed door
3. laat 1 uur rusten in de oven op “rijsstand” of 40°C hete lucht vochtig
4. doorkneden
5. vorm een platte rechthoek van 10 x 40 cm
6. laat afgedekt 30 minuten rijzen
7. inwrijven met olijfolie
8. bestrooien met oregano
9. bestuiven met wat bloem
10. afbakken "Combi stomen" / "Weinig vocht" (of broodstand) in een voorverwarmde oven van 180°C, ongeveer 30 à 35 minuten

Meer lezen

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.