Gegrilde aubergine met munt en basilicum

Door het grillen krijgt de zoete aubergine een rokerige toets, terwijl de kruiden en de chilipeper extra diepte creëren.

 

INGREDIËNTEN

3 grote aubergines
2 eetlepels zout

 

Voor de chili- en muntolie:
1 bosje munt
1 bosje basilicum
2 groene chilipepers
1 teentje knoflook
1/2 kopje olijfolie
Zeezout
Peper

BEREIDINGSWIJZE

Spoel de aubergines schoon en snij ze in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op een ovenschaal, bestrooi met zout en laat 20 minuten rusten. Het zout zal het vocht aan de aubergines onttrekken, waardoor ze beter zullen bakken.

Hak ondertussen de munt en de basilicum fijn. Doe de kruiden in een kom, voeg de olie en het zout toe en meng. Zet opzij tot de aubergine gegrild is.

Veeg het zout van de aubergine en leg de plakjes op een warme grill. Grill 5 minuten aan elke kant. Bestrijk de warme plakjes met de chili- en muntolie en dien op.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.