Uiensoep uit een zakje

Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

Ingrediënten

400 g uien, 500 ml kalfsbouillon, 1 el. paprikapoeder, 15 groene peperbolletjes, 1 laurierblaadje, 5 sa raandraadjes, 1 tl. zout, 1 snufje gemalen nootmuskaat 1 takje tijm

Voor 4 personen

1 Pel de uien, snij ze doormidden en dan in plakjes van 2 mm dik. Meng alle ingrediënten en sluit ze vacuüm af in een sous-videzakje.

2 Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'SousVide'- programma en stoom op 95°C gedurende 75 minuten.

Serveertip! Serveer in warme kommen met bovenop een stukje geroosterd stokbrood met geraspte kaas. Franse Comté is hiervoor perfect geschikt.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen
  • Côte à l'os Holstein

    door Bart De Pooter

    Côte à l'os Holstein
  • Gestoomde loempia's

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.