carpaccio van zalm en gin

carpaccio van zalm en gin

Ingrediënten

500 gram zalmfilet, zonder vel
60 ml. gin
120 ml. tonic
2 limoenen
zout en peper
50 gram panko
1 gezouten ingelegde citroen
chips met zout
arachideolie

Voorbereiding

zout en peper de zalmfilet
rasp de limoenschil over de zalm
knijp het sap uit de limoen over de zalm

meng de gin en tonic
besprenkel dit over de zalm
dek de zalm af met folie en laat 24 uur marineren in de koeling

leg de gezouten citroen in de vriezer

maak de chips fijn en bewaar in een afgesloten bakje (eventueel met siliconenkorrels)
frituur de panko in de arachideolie goudgeel
laat uitlekken op keukenpapier
meng de afgekoelde panko met de chips (verhouding 5/1)
rasp er wat schil van de citroen bij

dep de gemarineerde zalm droog met papier
snijd in tranches

Werk à la minute af met het citroenkruim.

Pagina afdrukken in PDF