carpaccio van zalm en gin
carpaccio van zalm en gin
Ingrediënten
500 gram zalmfilet, zonder vel
60 ml. gin
120 ml. tonic
2 limoenen
zout en peper
50 gram panko
1 gezouten ingelegde citroen
chips met zout
arachideolie
Voorbereiding
zout en peper de zalmfilet
rasp de limoenschil over de zalm
knijp het sap uit de limoen over de zalm
meng de gin en tonic
besprenkel dit over de zalm
dek de zalm af met folie en laat 24 uur marineren in de koeling
leg de gezouten citroen in de vriezer
maak de chips fijn en bewaar in een afgesloten bakje (eventueel met siliconenkorrels)
frituur de panko in de arachideolie goudgeel
laat uitlekken op keukenpapier
meng de afgekoelde panko met de chips (verhouding 5/1)
rasp er wat schil van de citroen bij
dep de gemarineerde zalm droog met papier
snijd in tranches
Werk à la minute af met het citroenkruim.