Dim sum met garnalen

Oh die smaak en textuur van dim sum, verrukkelijk, ik zou het elke dag kunnen eten! Hier zijn ze gevuld met zoetwatergarnalen. Het sausje maken we ook zelf, het is echt minder moeilijk dan je denkt. Ik stoom er extra groenten bij, zo heb ik een volwaardig gerecht.

Ingrediënten

Voor 4 personen 

Vulling
225 g rauwe zoetwatergarnalen
1 koffielepel oestersaus
1 eetlepel arachideolie
½ theelepel witte peper poeder
1 theelepel sesamolie
½ theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel fijn gesneden bamboescheuten
2 eetlepel lente-ui fijn gesneden
1 koffielepel maïzena

Saus
4 eetlepel sojasaus
2 eetlepel rijstazijn
1 theelepel chilipoeder
1 koffielepel sesamzaad
1 koffielepel geraspte look
1 theelepel suiker

Extra gestoomde groenten
2 pakjes bimi, gewassen en fijner gesneden

Bereiding

Doe de zoetwatergarnalen in een cutter en mix fijn. Je kan alles ook gewoon super fijn hakken als je geen robot hebt. Meng deze samen met de rest van de vulling-ingrediënten in een kom.

Doe het garnalenmengsel in een kom en leg er een lepel bij en een kommetje met water.

Smeer je stoommandje lichtjes in met arachideolie.

Neem een velletje deeg en leg in je hand, dop je vinger in water en wrijf de bovenste kant van het deeg lichtjes nat, leg een hoopje garnalen- vulling in het midden. Plooi dicht en druk rondom goed aan zodat je een half maantje hebt. Vouw de bovenste kant nog eens in plooitjes en verdeel ze in je stoommandje.

Gedurende 20 minuten 100% stoom met de groenten.

Meng ondertussen alles voor het sausje onder elkaar.

Serveer de gestoomde dim sum’s met de groenten en het sausje.