Mosselen Marinières

Voor een snel en eenvoudig gerecht dat er bovendien geweldig uitziet, zit je gebeiteld met deze Franse klassieker.

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 kleine bosjes peterselie
1 teentje knoflook
2 sjalotten
2 kg mosselen
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
1 snufje witte peper gemalen
15 g boter
50 ml witte wijn
150 ml room
Zout

Bereiding

1  Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotten fijn. Spoel de mosselen twee of drie keer grondig schoon in koud water. Mosselen die open blijven staan of boven blijven drijven, gooi je weg. Verwijder mogelijke zeepokken en de baard van de schelpen met een mes.

 Leg de mosselen in een ovenschaal of op een bakplaat. Doe er de knoflook, de sjalotten, de laurierblaadjes, de tijm en de helft van de peterselie bij. Breng op smaak met zout en gemalen witte peper.

3 Breng de boter, witte wijn en room aan de kook en giet over de mosselen. Zet de oven op niveau 2, kies het stoomprogramma en stoom op 99°C gedurende 30 minuten of tot alle schelpen open staan.

Serveertip!
Bestrooi met de rest van de fijngehakte peterselie en serveer de mosselen in de ovenschaal.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

 • Nog meer inspiratie nodig?

  Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
  Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

 • Ontdek onze keukentoestellen

  AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
   

 • Extra kookaccessoires nodig?

  Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.