Sint-jakobsvruchten met venkel

Een indrukwekkend gerecht met rijke aroma's, dat bovendien in een handomdraai klaar is.

Ingrediënten

500 g sint-jacobsvruchten, uit de schelp, zonder kuit, 1 tl. venkelzaadjes, 1 el. citroenolie of fruitige olijfolie 1 onbespoten citroen, Fleur de sel

Voor 4 personen

1  Doe de venkelzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn met de stamper. Was de limoen en rasp de schil ervan.

2 Meng de zaadjes en de limoenschil met de olie, doe ze samen met de sint-jacobsvruchten in een sous-videzakje en sluit vacuüm af. Zorg dat de sint-jacobsvruchten plat en gelijkmatig naast elkaar verdeeld in het zakje liggen.

3 Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'SousVide'- programma en stoom op 60°C gedurende 10 minuten.

Serveertip! Pers de citroen. Besprenkel de gestoomde sint- jacobsvruchten met het citroensap en een snufje fleur de sel.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.