Tartaar van zalm

Tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op de AEG zoutsteen, volgens een recept van TV-kok Sofie Dumont

Ingrediënten

(voor 6 personen)

4 selderstengels, geschild
2 Granny Smith appels, gewassen 
1 ui 
hazelnoot geroosterd, grof gehakt 
fleur de sel en zwarte peper 
550 g rauwe wilde zalmfilet  
8 grote sint-jacobsvruchten 
paar takjes dille en zeekraal 

Dressing:
Sap van één citroen
8 el olijfolie 
1 el honing 
1 el mosterd 
fleur de sel en zwarte peper 

Voorbereiding

Tartaar:
Snijd de zalm en de sint-jacobsvruchten in zeer fijne blokjes. 
Besprenkel met olijfolie en zwarte peper en een klein beetje zout.
Haal de gekoelde zoutsteen uit de koelkast.
Verdeel de tartaar egaal op de steen en plaats terug in de koelkast. 

Dressing:
Meng de olie, citroensap, mosterd, honing, peper en zout goed onder elkaar.
Doe in een sauskommetje voor op tafel.

Salade: 
Schil de selderstengels en snijd in fijne schuine schijfjes.
Spoel kort onder koud water en leg op keukenpapier.
Snijd de appel in vier. Haal het klokhuis eruit en snijd in fijne sneetjes.
Besprenkel met citroensap en meng door elkaar zodat alles goed gecovered is. 
Houd koel. 

Meer lezen

Tijd om te serveren

Haal de zoutsteen uit de koelkast.
Verdeel de selder, appel, hazelnoot en ui op de tartaar.
Schep aan tafel op borden.
Werk de borden af met de vinaigrette.

Serveertip: gebruik een taartschep

TV-kok Sofie Dumont experimenteerde met de AEG Zoutsteen en toverde een heerlijk recept met tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op tafel. 

Met de AEG zoutsteen breng je je gerechten op een natuurlijke en gezonde manier op smaak. Het blok dat afkomstig is uit een roze zoutrots in de Himalaya, kan opgewarmd worden in de oven of op de kookplaat, maar kan ook gekoeld worden in de koelkast of diepvriezer.