Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkasten

De Amerikaanse koelkast is iedereen wel bekend: een grote, robuuste koelkast, te herkennen aan twee openslaande deuren en in veel gevallen voorzien van een dispenser voor ijsblokjes en koud water. Daardoor is een Amerikaanse koelkast simpelweg onmisbaar voor wie net dat beetje extra luxe wil uitstralen in zijn of haar keuken. Daarbij zijn Amerikaanse koelkasten door de vele opbergruimte ideaal voor een groot gezin.

Amerikaanse koelkasten zijn voorzien van diverse functionaliteiten en verkrijgbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen. Lees hieronder over de uiteenlopende mogelijkheden en ontdek een Amerikaanse koelkast die perfect bij jou past.

BEHOUD HET OVERZICHT IN DE KOELKAST

Door de vele ruimte die Amerikaanse koelkasten bieden, ook wel side-by-side koelkasten genoemd, hebben ze een enorme hoeveelheid opslagruimte. Ze zijn dan ook onmisbaar voor een groot gezin.

Rechts zit het koelgedeelte en links het vriesgedeelte. De meeste Amerikaanse koelkasten bieden een netto inhoud van ongeveer 570 liter. Daardoor is het voor onze Amerikaanse koelkasten geen probleem om grotere producten te bewaren dankzij de speciaal ontworpen MaxiBox-lade. Hierdoor blijft de koelruimte gemakkelijk en effectief ingedeeld.

Ook verlichting is essentieel voor een overzichtelijk ingerichte koelkast. De interne LED-verlichting zorgt voor fellere verlichting die de hele ruimte gelijkmatig verlicht. Bovendien is de LED-technologie kleiner en energiezuiniger wat zorgt voor meer ruimte aan de binnenkant en lagere energierekeningen.

TEMPERATUUR REGELING EN ONTDOOIEN MET NOFROST

In tegenstelling tot reguliere koelkasten bieden Amerikaanse koelkasten vaak verschillende koelstanden en regelopties aan. Hierdoor kunnen temperaturen makkelijk worden aangepast aan je eigen specifieke voorkeuren en kan de koelkast automatisch worden ontdooid. Er worden ook signalen afgegeven bij plotselinge temperatuurstijgingen.

Dankzij het LED-display met geavanceerde aanraakknoppen krijg je volledige controle over de opslagomstandigheden van je voedingsmiddelen. Ook kun je feedback in een oogopslag zien dankzij het heldere LED-scherm op het externe bedieningspaneel.

De automatische ontdooiing gebeurt door AEG’s NoFrost systeem. Dit is een slimme technologie die ijsvorming voorkomt in het vriesgedeelte. NoFrost zorgt er voor dat de lucht met vocht en al uit het vriesvak wordt gezogen. Het onttrokken vocht wordt in een apart gedeelte opgevangen en ontdooit waardoor het ijs zich niet kan ophopen. Bijkomend voordeel is dat vers, ingevroren voedsel hierdoor langer vers blijft!

VERFRISSENDE IJSDISPENSER

De meeste kenmerkende functionaliteit van Amerikaanse koelkasten is zonder twijfel de ijs- en waterdispenser. De ijsdispenser is ideaal voor een verfrissend glas limonade in de zomer, een lekkere milkshake of een frisse cocktail in de avond.

Dankzij de waterdispenser kan je op ieder moment van de dag een verfrissend glas (water) tappen. Met één druk op de knop heb je keuze uit schaafijs, ijsblokjes of een glas ijskoud, verfrissend water.