Wijnklimaatkasten

5 essentiële zaken voor het bewaren van wijn

De vijf essentiële elementen voor het bewaren van wijn zijn temperatuur, vochtigheid, luchtstroom, weinig licht en stabiliteit. Onze wijnkasten met Cellar Pro 5-technologie bootsen de omstandigheden van een ondergrondse wijnkelder na, in een compacte ruimte.

Stabiele temperatuur

Temperatuurschommelingen denatureren je wijnen, met andere woorden het maakt de wijn onbruikbaar voor consumptie. Onze wijnkasten behouden een stabiele temperatuur dankzij een trage temperatuurdaling met korte compressorcycli, samen met een wisselwerking tussen de compressor en een thermostaat. De kasten zijn uitgerust met geïsoleerde zijwanden en worden afgesloten met deuren met driedubbel UV-werend glas om de bewaringstemperatuur van de wijnen te stabiliseren.

Hoge luchtvochtigheid

Een constante luchtvochtigheid van meer dan 50% is essentieel om kurken intact te houden en oxidatie van wijnflessen te voorkomen. Onze wijnkasten regelen zelf de luchtvochtigheid door vocht uit de omgeving te halen, waardoor de vochtigheidsgraad steeds in orde is (50% of hoger).

Wist je dit al?

In traditionele koelkasten kunnen kurken krimpen, waardoor wijn slecht wordt

 • Kurk in minder vochtige koelkast
  -50% luchtvochtigheid

  Wijn kan oxideren of slecht worden wanneer kurken krimpen, uitdrogen of broos worden.

 • Kurk met een perfecte vochtigheid
  50-80% luchtvochtigheid

  Met de perfecte luchtvochtigheid blijven kurken in goede staat en is je wijn beschermd.

 • Kurk met een te hoge vochtigheid
  +80% luchtvochtigheid

  Kurken kunnen gaan schimmelen en je wijnen aantasten. Wijnetiketten kunnen loskomen.

Bewaring in het donker, zonder UV-stralen

Blootstelling aan licht kan de smaak en kleur van wijn aantasten. Om je wijncollectie te beschermen, worden UV-stralen uit onze wijnkasten geweerd dankzij deuren met getint glas. Bovendien is de binnenkant van de wijnkast donker en is de wijnkast uitgerust met gedimde ledverlichting zonder UV.

Geen trillingen

Trillingen en bewegingen kunnen de balans van je wijn verstoren en de rijping ervan versnellen. Om de kwaliteit van je wijn te waarborgen, zijn onze wijnkasten trillingsbestendig dankzij een extern ondergebrachte compressor met variabele snelheid. De kasten zijn uitgerust met rubberen schokdempers en houten legplanken.

Kwaliteit van de luchtstroom

Onze wijnklimaatkasten blijven fris en geurloos dankzij een doeltreffend luchtcirculatiesysteem, met interne ventilators. Een krachtig luchtfilter zorgt voor een constante langzame stroom van gefilterde lucht door de hele wijnkast door middel van een speciale koolstoffilter. Zo worden schimmelvorming of slechte geuren voorkomen en blijven je kurkflessen intact.

Bewaren en serveren

 • Wijn op legplank
  Ideale bewaartemperatuur

  Alle wijnen worden aan dezelfde temperatuur tussen 12 en 14ºC bewaard. Rode wijn, witte wijn, champagne en dessertwijn.

 • Ideale serveertemperatuur voor verschillende wijnen
  Ideale serveertemperatuur

  Sauvignon Blanc & Champagne 6–8ºC. Chardonnay 10–12ºC. Pinot Noir & Merlot 14–15ºC. Cabernet Sauvignon & Shiraz 17–18ºC.

Verschillende formaten wijnflessen

De capaciteit van de meeste wijnkasten op de markt is slechts berekend op basis van Bordeaux-flessen. Wijnliefhebbers weten echter dat een mooie collectie veel diverser is. Met Perfect Shelving is de opbergruimte zodanig geoptimaliseerd dat 95% van de flessen erin kan worden bewaard.

 • Wijnflessen op het aanrecht
  Wijnliefhebbers weten dat een mooie collectie divers is

  Van Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Chardonnay tot Champagne, elke fles moet goed bewaard worden.

 • Legplanken voor verschillende flessen
  Perfect shelving. Voor elke fles

  Optimale opbergruimte en de perfecte afstand tussen de legplanken om de voornaamste flessen van 750 ml te kunnen bewaren, zelfs je favoriete champagne, zonder het label te krassen of je geliefde wijnflessen te beschadigen.

 • Wijn op legplanken in kast
  Perfect shelving. Hoge zichtbaarheid

  Stel je hele wijncollectie tentoon met Perfect Shelving. Met de uitschuifbare houten legplanken van topkwaliteit zijn je flessen goed toegankelijk en zichtbaar.

Ontworpen om bij je huis te passen

 • Wijnkast geïnstalleerd onder een keukenaanrecht
  Nieuwe scharnieren voor een optimale installatie onder het aanrecht

  Met het nieuwe scharnier bereiken we een perfect gecentreerde uitlijning van de deur en hebben we een kleinere ruimte tot de keukenkasten.

 • Met het nieuwe scharnier kan de deur van de wijnkast mooi worden gecentreerd en is er een kleiner gat tussen de kast en de keukenkasten.
  Gelijkmatige verlichting voor je collectie

  Dimbare ledverlichting met 9 standen voor een vlotte en gelijkmatige lichtverspreiding.

Meer informatie over onze wijnkasten

Vind de perfecte wijnkast voor jou!