Ultrasonic vlekkenpen

Efficiënt tegen vlekken. Zorgzaam voor jouw kledij.

De unieke vlekkenpen van AEG draagt zorg voor je favoriete en delicate kledij. Als extra hulpmiddel tegen hardnekkige vlekken zorgt de vlekkenpen dat je wascyclus minder agressief moet zijn. Efficiënt tegen vlekken. Zorgzaam voor jouw kledij.

Ultrasonic technologie. Voor schonere resultaten

De ultrasonic technologie stuurt kleine trillingen door de vezels van je kleding, waardoor de vlekken deeltje per deeltje worden losgemaakt. Behandel elke vlek vooraf met de pen voor de beste resultaten. Zo zorg je op een duurzame manier dat je kleding langer meegaat, zonder chemicalïen te gebruiken.

Actie op wasmachines en droogkasten!

Bij aankoop van een promotionele wasmachine, droogkast of was/droogcombinatie ontvang je een Ultrasonic Vlekkenpen twv 119 euro! Geldig van 27 maart  tot 31 juli 2020

Met 46.000 trillingen per seconde (Hz) verwijdert de pen vlekken nog voordat de kleding in de wasmachine zit. Deze voorbehandeling helpt je met het reinigen van de meest hardnekkigste vlekken zonder dat je kledij beschadigd wordt.

Promotie vlekkenpen

Behandel vlekken vooraf, voor een schoner resultaat

De unieke AEG vlekkenpen behandelt hardnekkige vlekken, van inkt tot koffie, nog voordat de kleding in de wasmachine zit. Breng een mengeling van water en wasmiddel aan op de vlek en richt de pen erop. Laat het water, het wasmiddel en de ultrasonic technologie hun werk doen. Was daarna de kleding in uw wasmachine voor een indrukwekkend resultaat.

Behandel elk type vlek

De ultrasonic vlekkenpen verwijdert elke mogelijke vlek. Van de meest voorkomende vlekken zoals ketchup, chocolade en bloed tot meer hardnekkige vlekken zoals make-up en rode wijn, de AEG ultrasonic vlekkenpen treedt hard op tegen vlekken en beschermt je kleding.

Hoe de Ultrasonic Vlekkenpen gebruiken

Om vlekken doeltreffender te verwijderen, moet je jouw kledingstukken zo snel mogelijk voorbehandelen en wassen. De Ultrasonic Vlekkenpen is na enkele minuten al opgeladen, zodat je zelfs de meest hardnekkige vlekken in een mum van tijd kunt verwijderen. Volg de eenvoudige stappen hieronder om de vlekkenpen te gebruiken.

 • de stroomkabel met de pen verbinden

  1. Sluit de stroomkabel aan op de Ultrasonic Vlekkenpen en stop de kabel in het stopcontact.

 • een doek onder het kledingstuk plaatsen

  2. Plaats een absorberend doek onder het kledingstuk.

 • water met wasmiddel mengen

  3. Meng water met vloeibaar wasmiddel in de bijgeleverde dop.

 • aanbrengen van water op het vlekkengedeelte van het kledingstuk

  4. Breng het mengsel van water en wasmiddel aan op de vlek.

 • gebruik van de vlekkenverwijderpen op het kledingstuk

  5. Zet de punt van de Ultrasonic Vlekkenpen op de vlek en maak een draaiende beweging terwijl je de aan-knop ingedrukt houdt. Houd de vlek vochtig en blijf de Ultrasonic Vlekkenpen erover bewegen tot je de vlek zichtbaar ziet verdwijnen.

 • een overhemd in de wasmachine doen

  6. Was het kledingstuk zo snel mogelijk na de behandeling met de Ultrasonic Vlekkenpen.
  Is het resultaat nog niet perfect? Behandel de vlek na het wassen opnieuw met de Ultrasonic Vlekkenpen tot de vlek helemaal verdwenen is.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van de Ultrasonic Vlekkenpen?

Verwijder hardnekkige vlekken met een simpele handeling zonder dat je kleren beschadigd worden. 

Hoe werkt de Ultrasonic Vlekkenpen precies?

De ultrageluidsgolven creëren microbelletjes in de wateroplossing, die uitzetten en exploderen, om de vlekresten te verwijderen. Effectieve verwijdering van vlekken met 46.000 trillingen per seconde (Hz).

Welk wasmiddel gebruik ik het beste?

Gebruik een neutraal en kleurloos vloeibaar wasmiddel dat chloorvrij is. Gebruik nooit gekleurde wasmiddelen of wasverzachters, Deze kunnen vlekken achterlaten op de stof.

Hoe gebruik ik de Ultrasonic Vlekkenpen?

Plaats een doek of keukenpapier onder het kledingstuk. Voeg water en wasmiddel toe en laat het even inweken. Druk op de aan-toets terwijl je voorzichtig cirkelvormige bewegingen maakt over de vlek. Voeg indien nodig meer water en wasmiddel toe voor een beter resultaat. Verwijder met keukenpapier of een droge doek het overtollige vuil van de tip van de pen.
Herhaal deze werkwijze tot de vlek is verwijderd of tot er geen verdere vooruitgang wordt geboekt bij de verwijdering van de vlek.

Na de voorbehandeling met de pen zijn er mogelijk nog vlekresten achtergebleven op het kledingstuk. Voor een optimaal resultaat was je het kledingstuk na de behandeling met de vlekkenpen in de machine, volgens de instructies op het wasetiket.

 

Voor welk type vlekken kan ik de Ultrasonic Vlekkenpen gebruiken? Zijn er vlekken die ik er niet uit krijg?

• De vlekkenpen werd getest op heel wat veelvoorkomende vlekken met een volledig schoon resultaat: blauwe inkt, koffie, gras, ketchup, make-up, rode wijn, sojasaus, thee, tomatensaus, melkchocolade, bloed, mango, houtskool, perziksap, confituur, modder, zwart schoenpoetsmiddel …

• De vlekkenpen is bedoeld om vlekken met een diameter van maximaal 3 cm te verwijderen.

• De pen is niet geschikt voor gebruik op oude vlekken of vlekken van chloorbleekmiddel, onuitwisbare inkten, oplosmiddelen en andere chemische producten die permanente schade veroorzaken.

Werkt de Ultrasonic Vlekkenpen ook op een vlek die al gewassen werd of een tijd ingedroogd is?
  • De beste resultaten krijg je voor:
   • Verse vlekken die nog niet volledig zijn ingetrokken.
   • Vlekken die eerder zijn gewassen maar niet zijn gedroogd in een droogkast of niet zijn gestreken.
   • Kleine vlekken die beperkt zijn tot een klein oppervlak van het kledingstuk.

  • De verwijdering is minder efficiënt voor:
   • Ingetrokken of oude vlekken.
   • Vlekken die eerder zijn gewassen en zijn gedroogd in een droogkast of zijn gestreken.
   • Grote vlekken uitgespreid over een groot oppervlak van het kledingstuk.

 

Op welke stoffen kan ik de Ultrasonic Vlekkenpen gebruiken?
 • Je kan de vlekkenpen gebruiken op alle soorten stoffen. Let wel op met delicate en geverfde stoffen. Gebruik het apparaat niet langer dan 1 minuut op dit soort stoffen.
 • Als op het was etiket van de kleding "apart wassen" of "wassen met soortgelijke kleuren" is vermeld, betekent dit gewoonlijk dat de kleurstof niet stabiel is en zal uitlopen of zelfs kan afgaan. Je wordt aanbevolen je kledingstukken minstens 3 keer te wassen volgens het was etiket alvorens de pen erop te gebruiken. Op donkere stoffen kan de behandelingstijd worden verkort.

 • Om zeker te zijn dat je de vlekkenpen kunt gebruiken op een bepaald kledingstuk, kan je altijd eerst de kleurvastheidstest uitvoeren: 
   1. Bevochtig een onopvallend gedeelte van de stof met water.
   2. Breng het kleurloze vloeibare schoonmaakmiddel aan.
   3. Behandel dit gedeelte met de pen, in overeenstemming met de bovenstaande instructies.
   4. Laat de stof drogen. Als ze niet verkleurd is, weet je dat je de pen kunt gebruiken.
De Ultrasonic Vlekkenpen knippert en valt uit na 5 minuten, hoe komt dit?

Na 4 en een halve minuut gebruik begint de punt van de pen te knipperen, om aan te geven dat de maximale cyclustijd bijna is bereikt. Na 5 minuten moet de punt namelijk even worden afgekoeld. Na een pauze van 1 minuut kan de pen opnieuw normaal worden gebruikt.

Kan ik de Ultrasonic Vlekkenpen ook gebruiken zonder kabel of met een andere kabel?

Nee, de pen bevat geen batterijen en werkt enkel aangesloten op stroom. Vervang de oorspronkelijk kabel niet door een andere en gebruik deze niet voor andere doeleinden. De kabel is speciaal gemaakt voor de vlekkenpen.

Hoe reinig ik de Ultrasonic Vlekkenpen?

1. Verwijder de connector van de vlekkenpen.

2. Droog de beker en het voetstuk als de beker gevuld is geweest met water.

3. Maak de tip schoon met een vochtige doek.

4. Berg de pen in de houder, en wind het netsnoer op tot een rol.

5. Bewaar het apparaat in een droge en goed geventileerde ruimte.