Wij helpen met een betere wasverzorging

Kleren zijn veel meer dan alleen maar wat aan elkaar genaaide draadjes. Ze bevatten herinneringen. Ze vertellen ons verhaal. Maar gemiddeld blijft 80% van onze kleding in de kast hangen. Als we kiezen voor een betere wasverzorging, kunnen we iets veranderen aan de wegwerpcultuur van de mode en nieuwe hoofdstukken toevoegen aan ons leven terwijl we onze favoriete kledingstukken dragen.

WAAROM ZORG DRAGEN?

Uw kledingstukken bevatten speciale herinneringen aan bepaalde gebeurtenissen. Maar als ze hun uitstraling verliezen, verdwijnen ze steeds verder naar achteren in uw kleerkast. Dit hoeft niet meer te gebeuren. Er zijn tal van manieren om beter zorg te dragen voor uw kledij en nog veel meer redenen om dat te doen - van herinneringen bewaren tot het milieu behouden.

Een paarse zijden top met sieraden

Herinneringen bewaren

Sommige van uw favoriete kledingstukken voelen aan als een tweede huid. Ze hebben goede tijden met u doorgemaakt en zijn een weerspiegeling van gedeelde ervaringen. Zorg ervoor dat deze herinneringen bewaard blijven door de kleding op de juiste manier te verzorgen. Zo kunt u uw favoriete, meest waardevolle kleren blijven dragen, was na was. En dezelfde geliefde stoffen dragen om nieuwe, spannende verhalen te maken.

Een blauw katoenen t-shirt
Een afbeelding van glad en lekker ruikend rood zijde

Een genot voor uw zintuigen

Bepalen wat u draagt, hangt van meer af dan alleen het uitzicht van uw kleren. Onderzoek suggereert dat al uw zintuigen erbij betrokken zijn: van tastzin tot reukzin. Het draait om hoe de kleding aanvoelt en om die fris gewassen geur. Dus behoud die zin om uw kleren te dragen door al uw zintuigen te strelen. Met een moderne was/droogcombinatie kunt u dat frisse gevoel snel bereiken door uw kleding in een ononderbroken cyclus te wassen en te drogen.

Dozen vol kleding

Red de wereld

Kleding heeft een enorme impact op het milieu. Maar we kunnen helpen door onze kleding goed te verzorgen. Met de juiste technologie kunt u alles wat u nodig hebt in uw kleerkast terugvinden en hoeft u niet meer naar de winkel te gaan. Onze beste droogkast droogt zelfs uw wol en zijde, en geeft uw meest delicate stoffen een langere levensduur. Als uw kleding negen maanden langer mee gaat, verlaagt u uw CO2-uitstoot en uw waterverbruik met 20-30%.

Vrouw in een net gewassen zilverkleurige, zijden blouse
AbsoluteCare® System

U kunt nu thuis voor uw kledingstukken zorgen waarvan u dacht dat deze alleen in de droogkuis mochten gereinigd worden.

De AEG 8000 Serie droogkast

DE BETROUWBARE BESCHERMER VAN UW ZIJDEN BLOUSE

Ontdek verzorging die net zo mild is als natuurlijk drogen en tegelijkertijd minder kreukvorming oplevert. Dankzij het speciale zijdeprogramma kunt u 100% zijden kledingstukken vol vertrouwen drogen in onze droogkasten. Het is allemaal mogelijk met onze 8000 Serie droogkasten met AbsoluteCare®-systeem.

Blauw katoen met een 30 graden wassymbool aan de bovenkant

Bespaar geld

Moderne wasmachines bieden u uitstekende resultaten op lage temperaturen. Dit bespaart u geld, is beter voor het milieu en helpt bij het beschermen van uw kleding. Een moderne wasmachine bespaart tot 80% meer energie dan een machine van vijf jaar oud. Investeer dus in de nieuwste technologie en bespaar geld door te wassen op 30 graden.

Vrouw in een net gewassen rode, zijden blouse
ÖKOMix TECHNOLOGY

Uniek voormengen van wasmiddel, wasverzachter en water zodat het in elke vezel doordringt

De AEG 8000 Serie wasmachine

DE BETROUWBARE BESCHERMER VAN DELICATE HEMDEN

Onberispelijke stoffen raken nooit uit de mode. Uw delicate kledingstukken dienen voorzichtig te worden behandeld om hun tijdloze kwaliteit te behouden, hoe vaak u ze ook wast. Om dat te bereiken, mengen de AEG 8000 Serie wasmachines met geavanceerde ÖKOMix-technologie wasmiddelen en wasverzachters vooraf met water. De ÖKOMix-technologie is de eerste in zijn soort die garandeert dat elke vezel wordt gereinigd en verzorgd, zelfs tijdens kortere wasprogramma's. Iedere naad, vezel en draad. Vakkundig beschermd.


DE LEVENSCYCLUS VAN KLEDINGVERZORGING

Kleine veranderingen maken grote verschillen voor het mooi houden van uw kleding. We gooien kleding tegenwoordig heel snel weg. Maar kleding net zo lang bewaren als onze grootouders deden, wil niet zeggen dat we gebruik moeten maken van verouderde methoden. Slimmer aankopen, wastips en nieuwe technologie zorgen ervoor dat uw kleding jaren meegaat.

Het begint in de winkel

Blauw katoenen stof

Kijk naar de kwaliteit

Goede makelij en vakmanschap zorgen voor duurzamere kleding. Goede kwaliteit kost meer, maar u krijgt waar voor uw geld. Zoek naar natuurlijke, duurzame stoffen, zoals katoen en wol. Kijk of stiksels en naden vrij zijn van rimpels en onregelmatigheden. En controleer knopen op losse draden. Met dit soort kwaliteit kan uw kledingstuk de tand des tijds doorstaan. Laat de kleding bij enig teken van slordig naaiwerk in het rek hangen.

Een bak met water met toegevoegde, schadelijke chemicaliën

GA VOOR BIOLOGISCH

U kunt de impact van uw kleren op het milieu reduceren vanaf het moment dat u een winkel binnenloopt. Gemiddeld is er 1 kg chemicaliën nodig om 1 kg textiel te produceren. Dus kijk uit naar kledingstukken gemaakt van organisch textiel en duurzame of recycleerbare materialen. Kijk voor meer informatie naar onze film, The Next Black, waarin duurzaamheid in de textielindustie wordt onderzocht.

Wat we met onze kleding doen nadat we het gekocht hebben, heeft een grote invloed op de levensduur en op onze planeet. Gelukkig zijn er zijn manieren om kleding te verzorgen die goed zijn voor uw kledij en het milieu.

Minder wassen, beter verzorgen

Maar weinig kleding moet al gewassen worden na één keer dragen. Te vaak wassen is slecht voor het milieu en uw kleding wordt er niet mooier op. Wachten totdat u de machine vol heeft is vaak de beste optie. Minder vaak wassen bespaart immers energie en water. Met onze OptiSense-technologie hoeft u echter niet meer te wachten totdat u een volle trommel heeft. De tijd en het energieverbruik wordt automatisch aangepast aan de grootte van de lading. Uw kleding wordt hierdoor niet langer gewassen dan nodig en u bespaart tijd en energie.

Net gewassen zwarte en rode stof
SOFTWATER TECHNOLOGY

Bereik de grondige wasbeurt van 60 graden op slechts 30 graden.

De AEG 9000 Series-wasmachine

GEEN VERKLEURING, WASBEURT NA WASBEURT

Behoud dat zachte gevoel en die levendige kleuren langer. De baanbrekende SoftWater-technology in de AEG 9000 Serie wasmachine verwijdert de onzuiverheden in water die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. Door dit te doen voordat het water in de trommel komt, kan het wasmiddel op zijn best presteren, zelfs op lage temperaturen. Eindelijk hoeft er niet meer ingeleverd te worden op prestaties vanwege de zorg.

Maak de lastigste wasklusjes eenvoudig

 • Rood zijde op een antraciet achtergrond
  Een wasmiddel voor fijne was

  Gebruik een speciaal wasmiddel dat geen enzymen op basis van eiwitten bevat. Die kunnen namelijk schade toebrengen aan wol en zijde.

 • Een met de hand gewassen rood kledingstuk
  Behandel vlekken snel

  Laat een vlek zo snel mogelijk in koud water weken om te voorkomen dat de vlek intrekt.

 • Een helder rood overhemd
  Behoud de intensiteit van uw kleuren

  Wasmiddelen zonder bleekmiddel zijn het meest geschikt voor uw gekleurde was. Om wit stralend wit te houden, kunt u wel waspoeder met bleekmiddel gebruiken.

Een AEG Steam Station strijkt een klein shirt

SNELLER STRIJKEN

Geniet tussen wasbeurten door van frisse, kreukvrije kleding met het Steam Station-strijkijzer. Het produceert snel stoom om uw kleding te ontkreuken. En omdat het zo snel gaat, worden uw kledingstukken niet zo lang blootgesteld aan hoge temperaturen.

PROSTEAM TECHNOLOGY

Geniet van 30% minder kreuken en snel opgefriste kleding

De AEG 7000 Serie wasmachine

DE BESCHERMER VAN KREUKLOZE HEMDEN

Zorg ervoor dat uw kleding er elke dag weer perfect uitziet en aanvoelt, zonder moeite. Wilt u minder tijd besteden aan strijken? Met de AEG 7000 serie wasmachines met ProSteam-technologie kunt u een wasprogramma afronden met stoom om kreuk te verminderen of een apart stoomprogramma gebruiken om kledingstukken op te frissen zonder ze te wassen. Minder strijken betekent minder slijtage van vezels, zodat uw kleding er langer als nieuw blijft uit zien.

Modellen die zijden, wollen & sportkleding dragen

DURF TE DROGEN!

Nog nooit wol, zijde of outdoorkleding in een droogkast gedroogd? Nu kunt u alles wat u wast ook met het volste vertrouwen in de droogkast drogen. De AEG 8000 Serie droogkastenrs met AbsoluteCare®-systeem bieden een unieke bescherming voor uw kleding. Aangepaste programma's die nauwkeurig de bewegingen en de temperatuur bepalen zorgen voor een ultieme verzorging van al uw kleding.

Reduceren, hergebruiken, recycleren

Maar liefst 95% van de kleding die we weggooien, kan nog worden gedragen of gerecycleerd. De laatste fase van de levenscyclus van uw kledingstuk hoeft niet de laatste te zijn. Als het nog in goede staat is, geef het dan aan een goed doel. Pimp het om het nieuw leven in te blazen. Of geef het terug aan de natuur in een recyclagepark. Recycleren vermindert de hoeveelheid afval en het bespaart energie en water. Zorg dragen voor het milieu raakt nooit uit de mode.

Meer informatie

s u minder wasmiddel gebruikt en zorgt dat het milieuvriendelijk is, beperkt u de impact op het milieu en bespaart u geld. Dit is ook het geval wanneer u uw naaigerei pakt en niet de vuilnisbak wanneer uw kleding slijt. Met kleine reparaties en aanpassingen aan uw kleding ziet het er weer zo goed als nieuw uit. Raadpleeg voor meer informatie de MyAEG-app vol handige tips om u te helpen uw kleding beter te verzorgen.


UITDAGING VOOR WASVOORSCHRIFTEN

Naarmate de technologie zich ontwikkelt, moeten onze wasgewoontes zich ook ontwikkelen. En toch wassen en drogen we nog op een verouderde manier. Dat is schadelijk voor ons milieu en onze kleding. Wij stellen verschillende wasvoorschriften in vraag omdat ze niet gangbaar zijn. Hieronder leest u hoe u kan wassen en drogen op de meest zorgzame manier.

BESPAAR UW KLEDING VAN VEROUDERD ADVIES

Kleding wekend in water

30 is het nieuwe 40

Temperatuurvoorschriften moeten niet gezien worden als een aanbeveling, maar als een maximum. Het meeste wasgoed kan bij een lagere temperatuur worden gewassen. Dit helpt u om de kleuren en vezels van uw kleding te beschermen en te besparen op uw energiefactuur. Onze ÖKOMix wasmachines bieden u een uitzonderlijke wasverzorging op 30 graden. De gepatenteerde pre-mixtechnologie lost het wasmiddel sneller op zodat het bij een lagere temperatuur wordt geactiveerd.

Vrouw in een net gewassen zwarte jurk

DE ULTIEME BESCHERMER VAN DE LITTLE BLACK DRESS

Geniet wasbeurt na wasbeurt van de kleur, vorm en zachtheid van uw kleding. Het ionenwisselende filtersysteem in de AEG 9000 Serie wasmachine is uniek in de wereld. Deze SoftWater- technologie verwijdert onzuiverheden uit het water voordat dit in de trommel komt waardoor het wasmiddel op 30 graden net zo goed presteert als tijdens een wasbeurt op 60 graden. Beter voor het milieu, beter voor uw kleding.

Goedgekeurd door Woolmark

Onze toestellen zijn Woolmark-gecertificeerd, zelfs voor uw wollen kleding met het label 'enkel handwas'

Green care-label van Woolmark

Vergeet handwas

Vergeet wat u heeft geleerd. Met de hand wassen is niet de zachtste manier om een delicaat kledingstuk te wassen. Het verbruikt tijd en water, en zet de vezels meer onder druk dan u zou denken. Moderne machines met wascycli voor wol en zijde hebben unieke trommelrotaties en lagere wastemperaturen voor de beste verzorging van uw fijne stoffen.

Geen droogkuis meer

Kleding naar de droogkuis brengen, is duur en slecht voor het milieu en de kwaliteit van uw kleding. En bovendien onnodig. Moderne wasmachines zijn zacht genoeg om veel van uw "droogkuis" kledingstukken te wassen zonder chemicaliën. Zoals de door Woolmark goedgekeurde droogkasten van AEG. Ze kunnen uw kleding op veel lagere temperaturen drogen - zelfs "handwasbare" items.

ÖKOKombi Plus

De eerste was/droogcombinaties op de markt die het Woolmark Blue-certificaat hebben gekregen.

Het Blue Care-label van Woolmark

Efficiëntie en prestaties

Bespaar ruimte, tijd en energie met de ÖKOKombi Plus was-droogcombinatie. Het combineert eersteklas was- en droogtechnologie, zodat u zelfs delicate kledingstukken zoals wol kunt wassen en drogen. Daarbovenop verbruikt u tot 40% minder energie en water dan met vergelijkbare machines. Zo krijgt uw kleding altijd de beste zorg. 

Het slimme kledinglaboratorium van adidas met een mannequin

Wilt u weten wat er komen gaat?

The Next Black is een documentaire over wat we kunnen verwachten. We hebben in onze glazen bol gekeken om te begrijpen wat er in de toekomst nodig zal zijn voor wat betreft het wassen van kleding. We werkten samen met ontwerpers en leidende modemerken, zoals adidas en Patagonia, om hierachter te komen. Wij nodigen u uit om de toekomst van kleding en de toekomst van zorg te ontdekken.

Nu weet u hoe u het best zorg kunt dragen voor uw kleding. Uw favoriete kledingstukken verdienen de beste behandeling omdat ze niet alleen uit draad en stof bestaan. Ze vertellen een verhaal... uw verhaal. Door ze in moderne machines te wassen en te drogen, kunt u van dat verhaal een saga maken. En wanneer u moeite doet voor uw kleding en voor het milieu, dan kent het verhaal een goed einde.