Ananas en makreel salade

 

Sesamolie, limoen en chilipeper vormen een krachtige mix van smaken waarvan de meesten vinden dat deze uitgesproken Aziatisch is. Probeer de makreel eens te vervangen door zeebrasem en de ananas door mango.

4 makreelfilets
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 kleine ananas
60 g appelcider
2 tenen knoflook
2 Thaise peper/chili

120 g sesamolie
1 ingelegde rode ui

koriander, limoensap, zout

  • Bestrijk met een borstel de makreelfilet met sesamolie. Bak gedurende enkele minuten in de oven op 180 °C.
  • Voor de saladedressing, mix alles samen in de Blender (ananas, chili, sesamolie, appelcider, limoen, knoflook, zout en peper).
  • Opdienen. 
tafel met ingrediënten

Alternatieve ingrediënten?
Makreel kan worden vervangen door sardine of zeebrasem, je kunt ook mango gebruiken om de ananas te vervangen.

Wijnkoppeling

Een ongewone, maar absoluut heerlijke combinatie. Dit recept geeft je al een voor de hand liggende keuze: Cider. Je beste optie is een ambachtelijke cider die in de fles is gefermenteerd. Deze kan afkomstig zijn van over de hele wereld, maar je beste keuze komt uit Bretagne, Normandië of Baskenland. Serveer hem gekoeld in een wijnglas. Een alcoholvrij alternatief kan een troebel bijna droog appelsapje zijn van Cox- of Bramley-appels.


messen op de snijplank
  • Pannenkoeken met gerookte zalm
  • Pain perdu
  • Pizza

Ontdek meer met AEG