Pizza

 

De combinatie van gesmolten kaas, krokante korst en een zoete tomatensaus is wat pizza's zo klassiek maakt. Door paprika's onder de saus te mengen, onderscheidt deze saus zich van een gewone pizzasaus. Voel je vrij om je eigen selectie van toppings toe te voegen.

Genoeg voor 2 pizza's
Kooktijd: 2 uur (inclusief tijd voor deeg om te rijzen)

Ingrediënten

Deeg:
8 g verse gist, 150 g lauw water, 250 g bloem, 5 g zout, 2 g suiker, 25 g olijfolie

Tomaat- en paprikasaus:
4 teentjes knoflook, 2 gele of rode paprika's, 1 witte ui, 2 tomaten zonder de zaadjes, olijfolie

Garnering:
Handvol rucola, handvol veldsla, zout en peper

  • Doe de gist samen met het warme water in de Gourmet 7 Blender. Even roeren om de gist op te lossen.
  • Doe bloem, zout, suiker en olijfolie ook in de kom en kneed op middelgrote snelheid voor ongeveer 10 minuten, tot het deeg glad is. 
  • Als je geen blender hebt, kneed het deeg dan gedurende 10-15 minuten op een licht met bloem besprinkeld werkoppervlak.
  • Leg het deeg in een licht geoliede kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is.
  • Maak ondertussen de saus klaar. Verwarm de oven voor met hete lucht tot 160 °C / 180 °C. Leg alle groenten op een grote bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Laat ze iets afkoelen en doe de groenten in een kom van de blender. Mix ze tot een niet te gladde saus en zet ze opzij.
  • Stel de oven in op 220 °C en kies een bakplaat groot genoeg om een pizza op te leggen.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en vorm twee platte cirkels. Verdeel de saus over de bovenkanten.
  • Strooi de toppings er overheen en leg dan voorzichtig één voor één de pizza's op de ovenplaat en bak ze gedurende 8 minuten, tot de bodem krokant is en de kaas volledig gesmolten is.
  • Haal uit de oven en garneer met de rucola, veldsla en zout en peper. Serveer onmiddellijk.

Voeg droge of verse kruiden pas toe na het bakken om de frisse smaak te behouden en te verhinderen dat ze aanbranden.

Wijnkoppeling

Rosé-wijn is een no-brainer wanneer je een wijn overweegt bij een pizza met tomaten. De combinatie van rijp rood bessenfruit en de frisheid van Rosé lijkt de zoete en zure aroma's van de tomaat perfect aan te vullen. De meeste Rosé-wijnen hebben voldoende structuur om de knapperige textuur van de kaas en de smeuïgheid van de saus aan te kunnen. De beste keuzes zijn Grenache-gebaseerde Rosés uit de Rhônevalei in Frankrijk, een Navarra uit Spanje of een Rosé uit Puglia in het zuiden van Italië. 


messen op de snijplank

Andere recepten van Le Cordon Bleu

  • Ananas en makreel salade
  • Pain perdu
  • Pesto