Pesto

Een geweldige aanvulling op meer dan alleen pasta. Het maken van pesto is zo simpel als het mengen van knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olie met kruiden. Hier is een klassiek recept met basilicum, maar voel je vrij om de kruiden te gebruiken die in je eigen tuin groeien.
Kooktijd: 5 minuten

Ingrediënten

1 teen knoflook
20 g pijnboompitten, geroosterd
1 bundel basilicum
75 g geraspte Parmezaanse kaas
150 ml olijfolie

pesto ingrediënten
  • Zorg ervoor dat je ingrediënten van een goede kwaliteit gebruikt wanneer je pesto maakt. Het zal uiteindelijk net zo lekker smaken als de producten die je gebruikt.
  • Alternatieve ingrediënten? Je kunt de basilicum vervangen door een ander kruid zoals munt of koriander of zelfs roquettesalade voor een alternatief recept.
  • Geen fout recept: als je per ongeluk iets te veel olie toevoegt en het resultaat er te olieachtig uitziet, voeg dan een beetje koud water of een ijsblokje toe en meng nog even om de mix opnieuw te emulgeren. Tip: je kunt je pesto maken en hem dan in kleine bakjes of in een ijsblokjes bakje gieten om hem in de vriezer te bewaren zodat je alleen dat gebruikt wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.

messen op de snijplank

Andere recepten van Le Cordon Bleu

  • Pizza
  • Ananas en makreel salade
  • Pain perdu