Pain Perdu - Frans geroosterd brood

 

“Pain Perdu", oftewel Frans geroosterd brood, was oorspronkelijk een heerlijke manier om oudbakken brood te verwerken.

Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten

Overgebleven gesneden brood
60 g boter (voor de pan) 
50 g demerara (ruwe rietsuiker)
250 g slagroom
250 g melk
1 ei 
1 eigeel
5 g vanillebonen pasta

  • Mix het beslag in de blender.
  • Week de plakjes brood in het beslag.
  • Smelt de boter in de pan.
  • Leg de plakjes brood in de gesmolten hete boter en laat ze goudbruin bakken.

Wijnkoppeling

"Pain perdu" heeft de neiging behoorlijk rijk te zijn, maar is toch oh zo lekker! Om een evenwicht te vinden tussen de zoete en de romige textuur van de toast, is het een goed idee om er een pittige drank bij te serveren en waarom eens niet kiezen voor een niet-alcoholisch Ginger Beer? Goede kwaliteitsmerken zoals Fever Tree, Fentimans, Belvoir, Bundaberg (0,5% ABV) zijn er genoeg, maar niets houd je tegen je eigen mengsel te maken. Serveer het in een koel, maar niet te koud gesteeld wijnglas. De "pain perdu" smaakt warm het beste en het temperatuurcontrast kan verrassend zijn.


messen op de snijplank

Andere recepten van Le Cordon Bleu

  • Pannenkoeken met gerookte zalm
  • Ananas en makreel salade
  • Gestoomde buns