Gestoomde buns

Perfect gestoomde broodjes met een gouden korst - als vers van de bakkerij. Een geweldig recept voor die ochtenden in het weekend wanneer je iets extra's verdient.

Genoeg voor 8 broodjes
Kooktijd: 2 uur (inclusief tijd voor deeg om te rijzen)

Ingrediënten

Broodjes
4 g verse gist
170 g lauw water
250 g bloem
4 g bakpoeder
4 g zout

Methode

  • Stop de gist in de Gourmet 7 Blender. Giet het warme water er overheen, roer om te combineren en laat de gist schuimen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in de kom van de blender of in een gewone grote kom.
  • Giet de vloeistof in de bloem en kneed op lage snelheid gedurende 1 minuut, vervolgens 3-4 minuten op gemiddelde snelheid tot het deeg glad is. Als je geen blender hebt, kneed het deeg dan gedurende 10-15 minuten op een licht met bloem besprinkeld werkoppervlak.
  • Leg het deeg in een licht geoliede kom en dek af met huishoudfolie. Laat het rijzen tot het verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor met hetelucht tot 180 °C / 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het deeg los en verdeel het in porties van 40 g. Vorm tot broodjes, plaats op de met bakpapier beklede bakplaat en laat het 20-30 minuten rijzen.
  • Bak ongeveer 8 minuten (met stoom), tot de broodjes goudbruin en opgeblazen zijn.

messen op de snijplank

Andere recepten van Le Cordon Bleu

  • Ananas en makreel salade
  • Pesto
  • Pizza