Caesarsalade met Pacifische perfectie door Catalina Vélez

 

INGREDIËNTEN

PORTIES 6
1/2 kopje annatto-olie, 1 bevroren maïsbrood, zeezout, 2 eetlepels verse korianderblaadjes (fijngehakt)

DRESSING
1/2 kopje gemalen paipa-kaas (of grana padano), 2 eetlepels geroosterde look, 2 eetlepels weegbree-azijn (of appelciderazijn), 1 eetlepel Dijonmosterd, 30 gr gerookte toyo (soyasaus), 1 eierdooier, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels sinaasappelsap, 1/2 kopje olijfolie

SALADE
3 Romeinse slaharten, zeezout, 18 zeer dunne schaafsels paipa-kaas

Bereiding


Voor de croutons:

Snijd het brood in zeer dunne sneetjes.

Verwarm de olie totdat deze heet is, maar niet rookt, voeg de sneetjes brood toe en bak ze aan beide kanten. Bestrooi met zout en koriander. Haal de sneetjes brood van het vuur en leg ze op vetabsorberend papier.

Voor de dressing:
Meng de kaas, geroosterde look, azijn, mosterd, toyo en eierdooier door elkaar, goed door elkaar mengen met een garde tot er een gladde, dikke massa ontstaat. Voeg het citroen- en sinaasappelsap toe en meng het erdoor. Voeg de olie toe door constant te blijven gieten tot je een emulsie krijgt. Kruid bij met peper en zout indien nodig.

Om de salade af te werken haalt u de slabladeren van elkaar en legt u ze op een bord. Overgiet met de dressing, leg een sneetje brood op een blad sla en strooi er wat schaafsels van paipa-kaas overheen.


Over CatalinaVélez

Zij is één van de meest invloedrijke Latijns-Amerikaanse chef-koks ter wereld. Catalina volgde een opleiding in Parijs en Atlanta maar besliste om terug te keren naar Colombia zodat ze meer tijd kon besteden aan de herontdekking van (oude) lokale kooktradities. Na zich te verdiepen in de traditionele Columbiaanse eetcultuur, ontdekte ze dat stoom het belangrijkste ingrediënt was. Ze baat een zeer populair restaurant uit in Cali genaamd Kiva.