Caesarsalade met restjes door Culinary Misfits

 

Ingrediënten

3 oude broodjes of droog brood, 2 rode bieten, 1 kleine ui, knoflook, gember, 2 takjes verse rozemarijn, zout en peper, 5 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels appelsap, 2 eetlepels tahini, fetakaas (verkruimeld), 2-3 handenvol verse bladgroenten

Bereiding


1.
Snij het brood in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Droog het langzaam in de oven als het brood nog niet hard is.

2. Snij de wortels van de bieten, pel ze en snij ze in kleine blokjes.

3. Verwarm de oven voor op 200ºC en doe de helft van de rode biet in een braadslede samen met de versnipperde ui, look, gember, fijngehakte rozemarijn en een scheutje olijfolie. Plaats in de oven en rooster gedurende 15 minuten.

4. Om de dressing te maken doet u de helft van de bieten met de rest van de olijfolie, het appelsap en de tahini in een blender.

5. Doe de geroosterde groenten samen met de dressing in een mengkom en laat enkele minuten rusten. Voeg zout en peper en citroensap naar smaak toe.

6. Schik de bladgroenten op een bord, gevolgd door de geroosterde groenten en werk af met wat verkruimelde feta.

Een van de kunstenaars van Culinary Misfits in de keuken

Over Culinary Misfits

Culinary Misfits is een duo dat werd opgericht in 2012 door de ontwerpers Lea Brumsack en Tanja Krakowski. Volgens hen is het verkeerd dat veel fruit en groenten worden weggegooid omdat ze niet voldoen aan de cosmetische normen. Culinary Misfits besliste om de schoonheid van natuurlijke diversiteit te vieren.

  • Caesarsalade met Pacifische perfectie

    door Catalina Vélez

  • Caesarsalade van gerijpt vlees

    door Ludwig Maurer

  • De salade met echte smaken

    door Mark Schatzker