Handgepelde Oostendse garnalen met witte asperges
Bewust omgaan met wat de aarde je te bieden heeft, doe je ook door lokaal seizoensgericht te koken.
Sterrenchef en AEG ambassadeur Filip Claeys zet je alvast op weg met dit heerlijk lokaal recept.
Ingrediënten
Voor 4 personen
600 g ongepelde garnalen
1 vacuüm zak
200 g maïs olie
½ gesneden ui
2 teentjes look
1 rijpe coeur de boeuf tomaat
8 stuks witte asperges
200 g gedroogde ricotta of parmezaan in blok
1 citroen
20 g gerookte paprikapoeder
Bereiding
Verwarm de combi stoomoven op 80° stoom.
Pel de verse garnalen en hou het afval apart bij.
Bak het garnalenafval aan in maisolie, samen met de gesneden ui en look, op een inductieveld op full power.
Zet onder met maisolie en dek af met plastiekfolie.
Verwarm dit op het inductieveld full power tot de olie kookt.
Zet vervolgens de inductie op de laagste stand en laat dit trekken gedurende 30 minuten.
Schil vervolgens de witte asperges. Stempel deze eventueel, of bak/gril kort aan.
Doe de asperges in een vacuüm zak.
Kruid met peper, zout en olijfolie en vacuümeer in de vacuümlade.
Laat het vervolgens garen gedurende 10 minuten op 80° in de combi stoomoven.
Rasp de tomaten met een wortelrasp tot fijne pulp.
Kruid vervolgens met olijfolie, peper en zout.
Schik eerst op een bord: de tomatenpulp, witte asperges en garnaaltjes.
Werk af met de garnaalolie, geraspte ricotta en paprikapoeder.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.