Bavette met braambessensaus

Een exclusief recept van tv-chef Sofie Dumont

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

Bavette

  • 800 gram bavette van rund
  • 1 eetlepel roze peperkorrels
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels
  • Zeezout
  • 1 eetlepel boter

Braambessensaus 

  • 200 gram diepvries braambessen
  • 1 eetlepel appelazijn 
  • 1 eetlepel agavesiroop 
  • 2 kruidnagels 
  • 25 ml water

Bereiding

BAVETTE

  • Plet de 2 soorten peperkorrels met het zeezout los in de vijzel
  • Breng het pepermengsel aan één kant van het vlees aan
  • Doe het vlees in een sous-vide zakje en laat het gedurende 4 uur rusten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 190 graden, lage vochtigheid
  • Smelt een klontje boter in een pan
  • Schroei het vlees eerst 2 minuten aan de peperkant
  • Draai het vlees voorzichtig om en bak nog ongeveer 2 minuten
  • Leg het vlees met de peperkorst naar boven in een ovenvaste schaal
  • Zet de schaal in de oven gedurende 3 minuten op een temperatuur van 190 °C
  • Haal de schaal uit de oven
  • Laat minimum 2 minuten rusten onder aluminiumfolie

 

BRAAMBESSENSAUS 

Doe de braambessen samen met de andere ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat 5 minuten koken.

Presentatie

Serveer met aardappelpuree en jonge sla.

Accessoires die het koken gemakkelijker maken

Bakken, grillen, stomen ... lukt het beste met onze accessoires. Til je kookkunsten naar een hoger niveau met onze stoomschalen, plancha grill of één van de vele andere accessoires.