Perfecte rosbief

Zoals de naam al aangeeft, is deze rosbief altijd perfect gebraden. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken om hem goed te krijgen.

 

Het geheim van de chef

Licht doorbakken is niet moeilijk als u de kneepjes van het vak kent – bakken in de pan voor een heerlijk geroosterde smaak, en daarna verder garen in de oven tot de juiste kerntemperatuur.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

800 g rundergebraad

Vers gemalen zwarte peper

1 el. plantaardige olie

 4 el. grove mosterd

Stappen

 1. Kruid het vlees met peper, verhit een grote pan, doe er de olie in en schroei het vlees kort aan alle kanten dicht.

 2. Leg het vlees op het bakrooster (zodat het vet op de plaat eronder kan druipen) met de vetzijde naar beneden en smeer de mosterd over de bovenkant van het vlees.

 3. Zet de diepe ovenplaat op niveau 1 om het afdruipend vet op te vangen. Stop de kerntemperatuursensor in het midden van het braadstuk. Schuif het rooster op niveau 2, kies het 'Combi stomen'-programma en sluit de kerntemperatuursensor aan op de oven.

 4. Voer nu de volgende instellingen in. Licht doorbakken 56°C, Medium doorbakken 60°C, Goed doorbakken 70°C. Het braadstuk wordt op 80°C gebraden op het 'Lage temperatuur garen'- programma tot de kerntemperatuur is bereikt.

 5. Snij het gebraad in plakjes van 1 cm dik en breng die op smaak met zeezout en verse zwarte peper van de molen.

Meer lezen

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

 • Nog meer inspiratie nodig?

  Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
  Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

 • Ontdek onze keukentoestellen

  AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
   

 • Extra kookaccessoires nodig?

  Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.