Pizza "a modo tuo"

Een recept voorgesteld door Pietro Urso

Geniet van een heerlijk krokante pizza met dit makkelijke recept om zelf pizzadeeg te maken!

 

pizzadeeg ingrediënten

Ingrediënten

Voor het deeg:
1 kg tarwebloem
20 g zout
610 ml water
8 g verse gist

Garnituur:
500 ml tomatencoulis
400 g mozzarella
Oregano
Zout, peper, knoflook
Griesmeel van harde tarwe
Beleg naar keuze

Bereiding

Los in de kom van de AEG ULTRAMIX keukenmachine de gist en het zout op in 610 ml water. Voeg 1 kg tarwebloem toe, kneed het geheel en laat 20 minuten rusten.
Vorm 6 deegballetjes van 250 g en laat ze gedurende 24 uren in de koelkast rusten. Leg ze op een ovenplaat.
Kwast de deegballetjes in met olijfolie en wikkel ze in vershoudfolie.
Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Breng de tomatencoulis op smaak met zout, peper en knoflook.
Rol het pizzadeeg uit met een snufje griesmeel van harde tarwe.
Bestrijk het deeg met tomatensaus. Bestrooi met mozzarella en beleg naar keuze : ham, champignons, paprika ...
Gebruik de AEG pizzasteenset voor een nog lekkerder resultaat.