Pasta met scheermesje, kokkels en Brugge Goud_Kim Verhasselt

Pasta met scheermesjes, kokkels en Brugge Goud

door Kim Verhasselt

Ingrediënten

Voor de gevulde scheermessen

4 grote scheermessen

32 kokkels

1 pakje witte shimijji champignon

3 lenteui

1 tomaat

10 gr zalmforeleitjes

1 teentje look

 

Voor de citroenbotersaus

2 sjalotten

4 grotchampigions

150 gr kippenbouillion

200 gr hoeveboter

1 citroen

 

Voor de Brugge Goud emulsie

200 gr kippenbouillon

100gr room

50 gr Brugge Goud kaas

 

Voor de crunch van Brugge Goud

50 gr Brugge Goud kaas

50 gr panco broodkruim

1/2 ajuin

 

Voor de spaghettini

200 gr spaghettini pasta

Bereiding

Zet de kippenbouillion, de room, en de gerapte kaas op in een pot, opkoken mixen en 1 uur laten trekken, dan passeren door fijne zeef en afkruiden.

Zet de versneden sjalot en champigion aan tot ze glazig zijn bevochtig met kippenbouillion en laat tot de helft inkoken dan monteren met de klontjes hoeveboter de citroen erin persen en afkruiden, passeren door een fijne zeef.

Rasp de Brugge goud kaas op een silplat en laat goud bruin bakken in de oven. Afkoelen en fijn mixen . 1 ajuin fijn versnipperen en in een pan licht bruinbakken, dit dan mengen met panko broodkruim en verder uitbakken tot een mooie goudbruine kleur. De kaas crunch erdoor mengen.

Kook de pasta in een grote pot water, Al Dente, afgieten klontje boter toevoegen en wat geraspte kaas dan opdraaien in 4 gelijke torentjes.

De scheermessen in een hete pan kort garen tot ze net open springen, het vruchtvlees uithalen, het darmkanaal verwijderen, en in fijne stukjes snijden.

De kokkels idem kort garen, uithalen en het zand zakje verwijderen. De tomaat emonderen en in kleine blokjes snijden.

De hoedjes van beukezwam kort afsnijden, de lenteui fijn versnijden ,een pan opzetten met wat olijfolie en de beukkezwam en lenteui aanstoven samen met een teentje uitgeperste look, vervolgens de scheermes en kokkels toevoegen en dan de tomaatjes, kruiden met p&z .

Nu kunnen we de sheermes shede opvullen met de mengeling en afwerken met de zalmeitje en de kruiden en bloemblaadjes.